Poziv čitateljima: Pošaljite nam svoj video kako provodite vrijeme u izolaciji, najoriginalnije ćemo objaviti!

Piše: Redakcija

Naš način života kao ni svijet u kojem živimo nakon pandemije Corona virusa više nikada neće biti isti, rečenica je koju posljednjih dana, otkako je opasni virus, za kojeg lijeka još nema, zahvatio sve zemlje, te ušao u sve pore današnjeg društva, najčešće čujemo kako u medijskom prostoru, tako i u neobaveznom razgovoru. Prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, laboratorijski potvrđenih oboljelih od COVID-19 bolesti u svijetu je 305.275 ljudi, od čega je umrlih 12.942. U Evropi oboljelih je 141.858, a umrlih 7.319 osoba. U našoj zemlji broj oboljelih prešao je brojku 100. Mjere koje nam je uvela vlast neophodne su da bismo sačuvali život, ali izolacija neminovno donosi i paniku, kao i strah od nepoznatog, naročito onoga što bi moglo uslijediti sutra.

Da u svakom zlu ima i malo dobra, pokazala je izolacija, koja je porodicu konačno dovela za isti sto, te kod mnogih pojačala empatiju prema drugom i ugroženom. Malo toga je, svakim danom govori nam to Corona, pod našom kontrolom i u našem vlasništvu kad je riječ o životu. Na novonastalu situaciju se moramo naviknuti, koliko god nam teška i neizvjesna bila. A da li će ona, napokon, kad se sve završi, kad pronađemo lijek za Covid-19 ili postanemo kolektivno imuni na njega, poroditi više ljubavi, a s njom i djece, ili pak više razvoda i nesređenih odnosa među ljudima općenito, vrijeme će dati najbolji odgovor.

U borbi protiv Corine budimo zajedno. Dani izolacije ne moraju prolaziti monotono, pošaljite nam svoje videe kroz koje ćete pokazati kako provodite vrijeme u izolaciji na [email protected] ili na Facebook i Instagram stranicu magazina „Azra“. Najkreativnije ćemo objaviti. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti