Četiri filma koja će muškarcima pomoći razumjeti žene

Piše: Redakcija

 

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B-LAULRhU1L/

Koliko ste puta u životu pomislili kako nikada nećete razumjeti žene? Bezbroj! Vjerovatno mnogi od vas neće nikada ni pronaći pravu formulu, ali postoje sitnice, poput, naprimjer, pravih filmova, koje su ugodne i možete ih prakticirati udvoje, a pomoći će vam da barem malo zavirite u ženski svijet i njihov um

 

1. Dnevnik Bridget Jones

Film „Dnevnik Bridget Jones“ je prepun klišeja, ali sadrži vrlo važnu lekciju koju bi svi trebali naučiti; svaka žena, pa čak i ona najuspješnija, skriva svoje nesigurnosti koje je ponekad čine ”čudnom”. Bridget Jones pretjerana je verzija onoga što se dogodi kada je žena frustrirana, ali i onoga što se dešava s muškarcima u takvim situacijama. U svakom slučaju, Bridget Jones će vas naučiti što ne biste trebali činiti da pogoršate ionako nepovoljnu situaciju.

2. Volver

Pedro Almodóvar vjerovatno je jedan od rijetkih muškaraca koji je zaista uspio shvatiti šta pokreće žene. „Volver“ nam pokazuje da su muškarci spremni učiniti sve kako bi preživjeli i zaštitili svoje porodice; znaju se boriti, ne podnose zlostavljanja i u najtežim trenucima pronalaze neobjašnjivu snagu. Film „Volver“ će vam na zabavan način pokazati šta doista žene žele, ali i da je ono što žele prilično – jednostavno.

3.Vicky Christina Barcelona

Nismo sigurni je li Woody Allen najbolji primjer za učenje o ženama, ali u ovome filmu uspješno je prikazao sve strane ženske ličnosti; paradoksalna, intenzivna, eksplozivna, a ponekad i na rubu ludila. Kroz ovaj film shvatit ćete da je upravo to dio onoga što čini žene nevjerovatnima, ali i da pročitati emocije nije toliko lako. Kao i za sve dobre stvari, potrebno je vremena i strpljenja koji se na kraju uvijek isplate.

4. Heathers

Film „Heathers“ iz osamdesetih godina prošlog stoljeća naučio nas je da gotovo i ne postoji ništa opasnije od grupe žena s istim ciljem koje će uvijek doći do zacrtanog cilja. U tom slučaju, na raspolaganju imate dvije mogućnosti; pridružiti se borbi ili se u potpunosti povući. Najgore što možete napraviti je umiješati se i pokušati zaustaviti sukob. Ovaj simpatični film naučit će vas da je u ovakvim situacijama bolje biti saveznik nego neprijatelj.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti