Okupili se Novi fosili, nema Rajka Dujmića

Piše: Redakcija

Nakon dugo vremena, opet zajedno. Opušteno u prirodi! Ovom porukom i zajedničkim fotografijama objavljenim na oficijelnoj Facebook stranici „Novih fosila“ članovi te legendarne grupe Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, uz čije hitove su uživale sve generacije s područja bivše Jugoslavije počastili su fanove.

Gepostet von Novi fosili am Montag, 18. Mai 2020

 

Opušteno druženje vesele trojke prvi je susret bez socijalne distance nakon dvomjesečne izolacije izazvane pandemijom Corona virusa.

Fanovi su uzvratili s više od hiljadu lajkova, a u komentarima mnogi su se prisjetili poznate pjesme “Novih fosila” – „Kako je dobro vidjeti te opet“.

Na objavljenim slikama, očekivano, nema jednog od osnivača „Novih fosila“ Rajka Dujmića koji već neko vrijeme ima problema sa zakonom. Njega su 2015. godine Kolnago, Kočić Zec i Doležal isključili iz benda, tvrdeći da više ne mogu raditi s njim.

Dujmić je prošle godine hapšen zbog prijetnji i fizičkog napada na suprugu Snježanu. Dan poslije je zbog lošeg zdravstvenog stanja upućen i u bolnicu. No, supruga mu je očigledno oprostila, jer se posljednjih mjeseci oglašava stajući u njegovu zaštitu kada je riječ o sudskom sporu koji se vodi zbog korištenja imena  „Novi fosili“.

Pročitajte još