Nagrada 500 eura za najljepšu priču uz pjesmu “Greška”

Piše: Redakcija

Šoše: Konkurs otvoren do 30. juna 2020. godine

Bosanskohercegovački kantautor Dino Šoše singl „Greška“ s novog albuma „Četiri ljubavna doba“ odlučio je promovirati na nešto drugačiji i kreativniji način, te je objavio konkurs „Moja pjesma – tvoja priča“.

Vodeći se time da su muzika i književnost oduvijek bili povezani, Šoše smatra da je konkurs savršena prilika da svi koji žele pokažu svoje spisateljsko umijeće. Učešće na konkursu mogu uzeti svi koji poslušaju Dinin novi singl „Greška“.

 

Potrebno je napisati priču koja ide uz pjesmu i poslati je e-mailom na: [email protected].

Nagrada za najljepšu priču iznosi 500 eura.  

Konkurs je regionalnog karaktera, te u njemu mogu učestvovati i zemlje u susjedstvu BiH: Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

-Pjesme obično dobiju spot, ali ovaj put sam odlučio da umjesto video priče, potražim priču, slova koja će je upotpuniti. Sa jedne strane, jer je to neobičniji put, a s druge jer znam da među nama ima mnogo kreativnih kojima nevremena u kojima živimo ne dopuštaju da pronađu put do publike. Nadam se da je ovo prilika da mi pronađemo njih, pjesmom…- kaže Dino.

Teme za priču su slobodne, ali moraju biti u skladu s novom pjesmom. Autori nisu ograničeni dužinom priče, a u konkursu, koji je otvoren do 30. juna 2020. godine, mogu učestvovati svi koji se ne bave profesionalno pisanjem. Stručni žiri odabrat će tri najbolje priče, koje ulaze u finalni izbor. A, najbolju priču, uz žiri, izabrat će lajkovi na Dininim društvenim mrežama na Instagramu i Facebooku.

S obzirom na pandemiju corona virusa koja vlada u cijelom svijetu, Dino Šoše na ovaj način želi poslati poruku optimizma i nade u bolju i svjetliju budućnost, ali i promovirati istinske i prave vrijednosti u društvu.

Inače, „Greška“  je drugi singl s albuma „Četiri ljubavna doba“

-„Greška“  je muzička priča o ljubavi i svemu onome što ide uz nju. Ima tu i smijeha i suza, i strasti i ljutnje i pomutnje, ali na kraju, kad sve sabereš i oduzmeš, ostane ono nešto, nešto što te vodi, pa makar i  pogrešnim putem. A nekad se ispostavi da te na kraju pogrešnog puta čeka prava stvar… – kaže Šoše koji je veliku ljubav prema muzici, te talent za pisanje i komponiranje, pretočio u album prvijenac “Anhedonija” 2016. godine, a početkom ove godine objavio je drugi album “Četiri ljubavna doba”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti