Vrijeme je za Rakove: Mala riznica vrlina

Piše: Redakcija

Osobe rođene u znaku Raka mala su riznica vrlina. Blagi su, srdačni, pristojni i brižni. Na svoj pažljiv i oprezan način štite ljude koje vole. Važni datumi, godišnjice, rođendani i praznici pružaju im priliku da provjere vlastiti golem sistem osjećanja. Od svakog romantičnog prisjećanja sposobni su da naprave veliki događaj. Te svoje male, nježne osobine vješto kriju duboko unutar svog bića, ali žude da se neko i za njih brine, pruži im ljubav.

Imaju “čarobne” ruke, koje olakšavaju glavobolju i sposobnost utjehe da “zakrpe nečije slomljeno srce”. Ako imaju brata ili sestru, oni znaju da uvijek mogu računati na Rakovu ljubaznost, posebno kada su uplašeni ili utučeni. Ipak, moraju naučiti da im nestanu iz vidokruga kad su mrzovoljni, a snažno ih zagrliti kada se ponovo smire. Od njih ne treba očekivati veliku fizičku hrabrost, jer im je mnogo važnije ono što posjeduju u svojoj duši, porodici i ljubavnoj vezi.

Dilema da li je važnije duhovno ili materijalno za njih ne postoji, jer uvijek biraju duhovno carstvo. Ipak, pod tim podrazumijevaju komfor i sve uvjete koji su neophodni za harmoniju i potpuni užitak. U dubini duše prepoznaju prave emocije, iskrenost i dobru namjeru. Uživaju da budu paženi i maženi, a zauzvrat nude privrženost i vjernost. Treba ih neprekidno osvajati na različite načine. Od partnera očekuju tople poglede, umilne riječi, nježne dodire, osmijehe, poklone, sitnice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti