Prijatelj sve snimio: Iako se strašno plašila Vehid je zaprosio Mirelu na 15 metara visine

Piše: Mirela Kukan

Da ljubav zaista ne poznaje granice dokazuje priča i video koji slijede. Hadžićanin Vehid Fatić odlučio je na neobičan način vjeriti svoju djevojku Mirelu s kojom je nedavno stigao iz Švedske na odmor u BiH. Učinio je to na visini od oko 15 metara!

Iako se Mirela jako boji visine, za Vehidovu ljubav je pristala da se s njim spusti pomoću užadi s mosta na rijeci Krupi u Zoviku kod Hadžića. Mirela je, inače, porijeklom iz Gusinja, živi u Stockholmu i prvi je put u Bosni, a nije mogla ni slutiti šta je čeka. Vehid je odlučio sve podijeliti i s čitateljima “Azra” magazina.

-Vežu me lijepe uspomene za taj most, jer sam tokom rata često dolazio na kupanje tu. Moj prijatelj Samin Bajrić koji se bavi extremnijim sportovima i opasnijim visinskim radovima, rekao je da nam može organizirati takvu avanturu, a meni je sinula ideja da bih baš na tom mostu mogao zaprositi Mirelu. Šalio sam se da na taj način i neće imati baš puno opcija osim da pristane, jer je previsoko i nema kad da razmišlja (smijeh). Kad smo se popeli na most, skontao sam da je to nešto najluđe što ću uraditi. Nisam baš bio svjestan da se i sam bojim visine. No, kontam, nema nazad! Mireli sam predložio da se spustimo niz uže i trebalo je duže da je ubijedim jer se zaista boji, ali pristala je – ispričao je za „Azru“ Vehid Fatić.

Osim što se odlučio na originalnu prosidbu, želio je do kraja propitati i Mirelinu ljubav. A ona je očigledno neupitna.

-Negdje na pola mosta sam trznuo uže i počeo da vrištim: „Puklo mi je uže, padam!” Mirela je prvo rekla: „Ljubavi, šališ se“, a ja sam još malo popustio uže i propao koji centimetar niže te rekao: „Gotovo je!“ Počela je da vrišti i zove pomoć. Taj strah za moj život nisam nikad ni kod koga ranije vidio. Samin se sakrio i nije se pojavljio u tom momentu. No, nisam smio više da je držim u tom strahu i izvadio sam prsten te zaprosio Mirelu. Ona se uhvatila za glavu i počela glasno da plače. Potom se Samin spustio niz uže s ruksakom i izvadio cvijeće te nas fotografirao – opisuje Vehid nezaboravni životni trenutak kada je Mirela rekla: „Da!“.

Zanimljivo je da je ispod mosta sve posmatrala i njegova osmogodišnja kćerka Hanna iz prvog braka koja je bila oduševljena, a kamerom je sve snimio Vehidov prijatelj Benjamin Šehić.

Mirela, Hanna i Vehid

– Oduševljen sam kako je sve prošlo, a najviše što sam našao ženu mog života s kojom ću život da dijelim- dodaje Vehid.

Iako su Mirela i on dosta daleko, s obzirom na udaljenost Stockholma i Geteborga, ipak se često viđaju i svaki slobodan dan provode zajedno. Corona ih nije spriječila da posjete Bosnu, a po povratku u Švedsku planiraju u oktobru šerijatsko vjenčanje i zajednički život u Geteborgu.

Mirela i Vehid trenutno uživaju u odmoru u Bosni: Vjenčanje u oktobru i zajednički život u Geteborgu

Pročitajte još