Vrijeme je za Lavove: Blistava djeca Sunca

Piše: Redakcija

Orijentaciono, od 23. jula do 22. augusta traje vladavina Lava, petog po redu, a drugog vatrenog znaka Zodijaka. Lavovi su temperamentne, strastvene, velikodušne i otvorene osobe. Kao prava djeca Sunca, vole sjaj, luksuz, povlastice i slavu. Znaju zabaviti i zavesti sve oko sebe, ali su potencijalno veoma opasni za sve one koji im se zamjere. Ostvarenje želja, materijalnih apetita, sve je što za njih postoji, a onoga ko im ne “služi” smatraju protivnikom. 

Razigrani su i srdačni, ali kad život prekriju i mali oblaci, naprave dramu iz ničega. Odupiru se ideji da budu obični. Bez obzira na to do kojeg su stepena u samoizgrađivanju stigli, karakteriziraju ih tri faktora: svijest o sebi koja dominira, razlikovanje suprotnosti koje stvaraju konflikte, žrtvovanje sebe ili drugoga. U svim slučajevima, njihov osnovni pokretač je volja, njihova deviza “JA hoću”, a karakter borca. 

Ljubav je za Lavove zabavna drama. Ako dobiju mnogo osjećanja i pažnje, učinit će sve što mogu da bi veza bila čarobna, romantična, najvažnija za oba partnera. Nisu sretni s pesimističnim osobama, koje njihovu vitalnost zbunjuju, a njihov entuzijazam plaše. Stoga je bolje da nađu nekoga ko će se smijati njihovim šalama, pljeskati želji za životom i cijeniti njihovo veliko i blistavo lavovsko srce. Kada je riječ o laskanju, potpuno su bespomoćni. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti