Poštar pojeo djeci kinder jaja iz pošiljke

Piše: Redakcija

Taman kad pomislite da gore ne može, čujete priču koja dokazuje da dno na koje tako često padnemo kao ljudi nije kraj – da je duplo, a nekad i trostruko i da uvijek, ali uvijek može da se padne niže. Baš takva jedna priča desila se u Pošti Srbije.

Zvuči kao loša šala iz priče o zlom Djeda Mrazu koji umjesto da poklanja, djeci jede slatkiše. Nekakva tužna humoreska pod naslovom “poštar uvijek jede dvaput” – i to kinder jaja – iz pošiljke – namijenjena djeci. Nadrealno, ali istinito. Priču je za portal Nova.rs ispričala čitateljka koja je željela da ostane anonimna, ali i da skrene pažnju na ovaj problem kako se ne bi ponovio još nekim, ni krivim ni dužnim, mališanima.

“Poslala sam Post expressom paket iz Beograda za Novi Sad koji je sadržao poklon drugarici i pored toga stavila dva kinder jaja za djecu. Preuzeo kurir na adresi (zapakovan i zalijepljen u kesu, i onda ubačen i zalijepljen u post express kompanijsku kesu). Primalac je podigao paket, i zamislite šta je našao unutra – pocijepanu unutrašnju ambalažu, dva papirića od kinder jaja i igračke. Neko iz Pošte je bez srama otvorio paket, pojeo dječija kinder jaja, i onda papiriće ubacio nazad i tako proslijedio paket”.

Kaže, sebi od tad postavlja jedino logično pitanje – koliko neko mora biti pokvaren da pojede jaja koja su očigledno bila namijenjena djeci, i onda bezobrazno ostavi prazne papiriće u paketu?

“Zvala sam reklamacije ali su mi rekli da za nepotpune pošiljke mora da se piše zapisnik za nadoknadu štete. Predložila sam im da Pošta pošalje djeci kinder jaja uz izvinjenje, dala sam sve podatke. Pokušala sam da objasnim da se ovdje ne radi o tome da neko želi da se nadoknadi šteta, i žena primalac ne želi da se cima da zbog dva jajeta ide u poštu i piše zapisnik. Ovdje se radi o jednom besramnom postupku i sramoti kompanije. Odgovor koji sam dobila je da oni tu ne mogu ništa. Pisala sam i Pošti na mail ali me nisu udostojili odgovora. Da li smo zaista ovoliko nisko pali kao ljudi”, pita se na kraju razočarana čitateljka u izjavi za Nova.rs.

Preneseno sa: CDM

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti