Lourdes Ciccone Leon: Ne, mama

Piše: Redakcija

Lourdes Ciccone Leon više nije djevojčica, glasili su brojni komentari kada su prije nekoliko dana objavljene fotografije Madonnine kćerke s ljetovanja. Na njima se vidi da je 16 i po godina stara Lourdes izrasla u pravu ljepoticu. S obzirom na majčine, ali i tatine gene, to nije ni čudo. S tim u vezi, ne treba nas čuditi ni mala doza buntovništva u njenom stavu prema okolini. Pokazivanje srednjeg prsta prijatelju koji je zadirkuje negdje na obali Francuske, samo je mali dio priče o djevojčici koju cijeli život u stopu prate paparazzi i koja odrasta “u sjeni” slavne mame. S obzirom na izgled i njene ambicije, sumnjamo da će još dugo ostati tako.

Izvrsno pjeva

Lola, kako je mama zove, izvrsno pleše i pjeva. Učila je ples, pjevanje, jahanje, karate, jezike… od najboljih učitelja, u najboljim školama. U njenom djetinjstvu nije bilo mjesta za kompjuterske igrice i televiziju (a ni sladoled). Mama joj je to strogo zabranjivala. Nije bila ni za to da kćerka krene njenim stopama. Zaboravila je na ono što smo maloprije spominjali. Lola nosi njene gene.

Prošle godine upisala je studij umjetnosti na Bard Collegeu, školi koja važi za jednu od najliberalnijih u Americi. I to nije sve. Lourdes je SAMA platila školarinu novcem koji je SAMA zaradila svojom linijom odjeće za djecu u sklopu brenda “Material Girl”. Željela je dokazati mami, a i svima, da je samostalna.

Madonni, naravno, nije bilo svejedno što joj kćerka odlazi iz doma, ali poštuje njenu odluku. Lekcije o samostalnosti joj je sama davala svojim primjerom. I nije joj dopustila da bude razmaženo slavno derište. Iako ima dovoljno novca da i njena unučad žive u blagostanju, Lola je morala naučiti zarađivati.

Od 13. godine s majkom radi na modnom carstvu inspiriranom modom 80-ih godina, “Material Girl”. U sklopu nje izbacila je i liniju kozmetike “Material Girl Beauty”, koja osim dekorativne kozmetike obuhvata i losione za tijelo, gelove za tuširanje i sapune, čija cijena je od sedam do dvanaest dolara. Cijene odjevnih komada su od deset do 40 dolara. Pristupačnošću cijena otvorila je sebi tržište. Pametan potez.

Produktivno ljeto

Prošlo ljeto Lola je provela s mamom, na turneji MDNA. Nije je posmatrala iz VIP gledališta, već je naporno radila u garderobi. Morala se pobrinuti ne za čiste, već za znojne kostime majčinih plesača.

– Ovo sam ljeto bila uistinu produktivna. Želim i s vama podijeliti sve o tome kako sam slagala donje rublje. Kao što već znate, ta žena koju zovem majkom, radila je turneju zbog promocije albuma ‘MDNA’. Moj ljetni posao bio je rad u garderobi. Svi su moji prijatelji našli posao ljeti, pa sam i ja htjela jedan. Moj je bio pomalo nekonvencionalan, ali zabavan. Jedno divno iskustvo – otkrila je prošle godine.

Nedugo nakon toga odselila je iz roditeljskog doma. Iz Londona u New York. I desilo se oni čega se mama mnogo plašila. Počela je pušiti, jesti brzu hranu i, ono čega se najviše plašila, pronašla je dečka. A mama je rekla da se ovo posljednje ne smije desiti prije 18. godine…

Timothée Chalamet, glumac iz serije “Domovina”, pohađa istu školu kao i Lourdes. Često su ih viđali skupa na ulicama i u restoranima New Yorka. U aprilu su zagrljeni šetali Londonom. I nisu bili sami, iako se tako čini na prvi pogled. Nekoliko koraka iza njih uvijek je bio jedan od Madonninih tjelohranitelja. Za svaki slučaj.

Tata se oženio ovog ljeta

Posljednje dane raspusta Lourdes provodi u Francuskoj. Uživa u kupanju, sunčanju i izlascima s prijateljima. Početkom jula bila je u Danskoj, gdje je prisustvovala vjenčanju svog oca Carlosa i njegove djevojke, dizajnerice Betine Holte. Od paparazza se skrivala ispod velike crne marame. Odatle se uputila u Afriku, gdje je u društvu prijatelja pomagala dobrotvornoj organizaciji Me to We. Skupljali su potrebne namirnice i pomagali pri izgradnji škole u Keniji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti