Koliko vremena je potrebno da se svidite jedno drugom?

Piše: Redakcija

U zavisnosti od tipa ličnosti, ponekad je ljudima potrebno više vremena kako bi osobu pustili u svoj život.

Ipak, prvi utisak igra veliku ulogu kad je u pitanju prepoznavanje srodnih duša i rađanje ljubavi.

Neverbalno ponašanje, govor i ophođenje igraju mnogo veću ulogu u zaljubljivanju nego što ste mislili. Upravo su oni odgovorni za privlačnost među partnerima, tako da samo osvajanje zavisi od njih.

Na ovu temu je sprovedeno istraživanje objavljeno u časopisu The Daily Telegraph, koje je otkrilo koliko vremena je potrebno partnerima da se svide jedno drugom.

Ova studija je otkrila da je potrebno vrijeme da se muškarac zaljubi na prvi pogled 8,2 sekunde. Što duže pogled muškarca počiva na ženi kad se sretnu prvi put, to je više zainteresovan.

Ako potraje samo četiri sekunde, možda neće biti toliko impresioniran. Ali, ako uspe da “probije” barijeru od 8,2 sekunde, on bi mogao da počne da se zaljubljuje.

Međutim, isto ne važi i za žene. U ovom istraživanju, žene su posmatrale muškarce jednako drugo, bez obzira na to da li ih smatraju privlačnim ili ne.

Prema mišljenju istraživača, muškarci koriste kontakt očima da traže sposobne partnere sa kojima će moći da formiraju porodicu, a žene su opreznije i više obraćaju pažnju na određene detalje pri izboru partnera.

Izvor: Objektiv.rs

(A. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti