Vladar Dubaija velikodušno nagradio četiri čovjeka koja su spasila mačku

Piše: Redakcija

Četiri čovjeka spasila su mačku u Dubaiju, a zbog svog djelovanja i dobrote, velikodušno su nagrađeni od strane zvaničnog vladara Sheikha Mohammeda.

Zvuči kao fikcija, ali zaista nije, Prošle sedmice, video snimici i fotografije osvojilu su internet, hvaleći četiri muškarca koja su spasila životnju, koja je bila zaglavljena na balkonu u prometnoj ulici u dijelu Dubaija.

Mačka je dospjela na balkon drugogo sprata i jedva se držala. Muškarci koji su učestvovali u spašavanju, okupili su se kako bi pomogli. Pronašli su staro ćebe i čuvali dok mačka nije pala i uspjeli su je spasiti.


 

Snimak je objavljen na društvenim mrežama i nedugo potom je postao viralan, pa su ga objavile i brojne medijske stanice na svojim kanalima. Uticaj video snimka je dospio čak i do Sheika Mohammeda bin Rashida, potpredsjednika i vladara Dubaija. On je podijelio video na Twitteru i zamolio svoje pratioce da mu pomognu da dođe do aktera sa snimka, što su oni i učinili. Predstavnici vlade posjetili su četiri muškarca i dodijelili im koverte, u kojima se nalazilo po 50.000 Dhs, odnosno oko 13.700 dolara.

Kraljevska porodica ovog emirata poznata je po ljubavi prema životinjama, što su pokazali više puta.

Izvor:luxlife.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti