Ovo su najzločestije rase pasa na svijetu

Piše: Redakcija

Ako ste zainteresovani da saznate koje to rase spadaju u najnevaljalije na svetu, onda ste na pravom mjestu. Bez svake sumnje ostat ćete zapanjeni otkrićem.

 VUČJI ŠPIC

Mnoge destruktivne i razdražljive rase pasa su u osnovi vrlo pametne. To je slučaj sa ovom rasom, koja važi za vrlo inteligentnu, ali i vrlo neposlušnu. Njihova ljubav prema vlasnicima ponekad može da bude prevelika i preraste u smetnju, zbog čega je važno ne odstupati od obuke. Komande „dolje“ i „sjedi“ su važne kako bi ovaj pas mogao da se smiri, u suprotnom imaćete kraj sebe veliko neobuzdano meče.

VELŠKI TERIJER

Velški terijer je vrsta uzgajana za lov na male životinje poput jazavaca i lisica. Ova pasmina postoji više od 300 godina, i predstavlja istinsku kovrdžavu loptu prepunu energije. Ovi psi vole da upoznaju nove ljude, ali su u isto vrijeme i dobri čuvari posjeda. Pa opet, ako ovog psa držite u kući on će vam jasno dati do znanja da ga zapostavljate, ili da mu se ide u šetnju cijepanjem jastuka, grickanjem papuča i namještaja po kući.

ENGLESKI SPRINGER ŠPANIJEL

Ovaj na prvi pogled vrlo umiljat pas je vrlo nezahvalan za dresuru i držanje u kući. Koliko god se vi trudili da ga postavite na njegovo mjesto, on će bez svake sumnje da se zavuče gdje ne smije, bio to krevetac vaše bebe, kutija sa dječijim igračkama, mašina za veš ili bure za vino.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti