Uživajte u zimi: Ovo su naše preporuke najboljih filmova i knjiga 2021. godine

Piše: L. M.

Ne gledaj gore

Ne gledaj gore (eng. Don’t Look Up) je američka satirična naučnofantastična komedija iz 2021. godine, režisera i scenariste Adama Mckaya. Glavne uloge tumače Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence kao dvoje astronauta „nižeg ranga“ koji pokušavaju da upozore čovječanstvo, putem medija o približavanju komete koja će uništiti Zemlju. Film je satirična alegorija medijske, vladine i kulturne ravnodušnosti prema krizi antropogenih klimatskih promijena.

Crvena potjernica

FBI-ev profiler koji lovi najtraženijeg svjetskog kradljivca umjetnina nevoljko mu se pridruži u zločinu kako bi uhvatio zločinku koja je uvijek korak ispred. U glavnim ulogama su Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot.

Neoprostivo

Žena izlazi iz zatvora nakon što je odslužila kaznu za nasilni zločin i ponovno ulazi u društvo koje joj odbija oprostiti prošlost. U glavnoj ulozi našla se slavna Sandra Bullock.

Djela očaja

Irska kolumnistica Megan Nolan otkriva dubine ljubavne opsesije i želje u svom debitantskom romanu „Djela očaja“(eng. Acts of Desperation). U ovoj mučnoj, ali zadivljujućoj priči o ženi poharanoj ljubavnom aferom koja je otišla na jug, ima malo romantike, ali puno emocija. Ispitujući potpuno iskrivljenu i vrlo otrovnu dinamiku moći između bezimene pripovjedačice i njezina starijeg, vrlo hladnog ljubavnika

1000 godina radosti i tuge

Ai Weiwei, najkontroverzniji kineski umjetnik, a za Komunističku partiju Kine i najopasniji, ovih je dana objavio svoje memoare u kojima među ostalim piše i o svojim sukobima s vlasti zbog kojih danas živi u političkom azilu. Na ideju da napiše memoare došao je tokom mjeseci provedenih u zatvoru, iz straha da njegov mali sin, možda nikada neće saznati ko mu je zapravo otac.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti