Ovo je nova voštana figura Davida Bowieja u londonskom muzeju Madame Tussauds

Piše: I.J.

Riđokos u prugastom kombinezonu i privlačnoj šminki, nova voštana figura pokojne rock zvijezde Davida Bowieja kao alter-ego Ziggy Stardust predstavljena je u četvrtak u muzeju Madame Tussauds u Londonu, čime je zaokružena muzičko-tematska postava.

Koristeći mjere i slike iz 1983. muzej Madame Tussauds je objavio da je radio s upravom Bowiejeve ostavštine na stvaranju figure, druge izrađene po pjevaču. Britanski kantautor preminuo je od raka 2016. u dobi od 69 godina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Madame Tussauds London (@madametussauds)

“David Bowie kao Ziggy Stardust nadilazi generacije i glazbene žanrove”, rekao je Tim Waters, generalni direktor londonskog muzeja Madame Tussauds.

“Bila nam je čast raditi s njegovom ostavštinom u povodu njegovih 75. godina i odigrati malu ulogu u održavanju njegove neponovljive ostavštine na životu za generacije koje dolaze.”

Nova figura stoji u preuređenom odjelu muzičkog festivala u muzeju, koji uključuje replike Beyoncé, Amy Winehouse, Jimija Hendrixa i Eda Sheerana.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti