Ove šale o slavnima bile su zabranjene

Piše: Azra

Poznato je da se komičari sa svojim šalama i nastupima često nalaze u sivoj zoni između oštrog humora i društveno (ne)prihvatljivog govora.

Nakon što je komičarka Amy Schumer objavila da su joj producenti zabranili šalu o Alecu Baldwinu koju je htjela ispričati na dodjeli Oscara, a koja se ticala nesreće na snimanju filma Rust, portal BuzzFeed izdvojio je još neke slučajeve u kojima su se komičari i voditelji morali prisilno cenzurirati.

1. Voditeljica i stand-up komičarka Nikki Glaser na nastupu na televizijskoj postoji Comedy Central nije smjela ispričati vic o Caitlyn Jenner, poznatoj američkoj sportašici, trans-ženi i javnoj ličnosti, koja je učestvovala u četiri automobilske nesreće. U jednoj od njih je jedna žena poginula.

Vic bi, u slobodnom prijevodu, glasio ovako: “Caitlyn Jenner, kakva predivna žena – je stradala pred tvojim autom prije četiri godine.”

2. No tu nije kraj s pričom o Nikki Glaser, Caitlyn Jenner i cenzurom. Jenner ima šestero djece s tri žene, na što se komičarka našalila da Jenner vidi svoju djecu rjeđe nego Stevie Wonder svoju.

3. Komičaru Jeffu Rossu u specijalu pod nazivom Roast of Justin Bieber, iz nastupa izrezana šala o Paulu Walkeru, glumcu koji je poginuo u automobilskoj nesreći zabivši se u drvo.

Ross je citirao Ludacrisa, jednog od voditelja programa, odnosno njegove stihove: “Move, bitch, get out of the way”, a zatim je dodao da je to Paul Walker trebao reći onom drvetu. Ni Ludacris ni Justin Bieber nisu bili sretni s ovim vicem.

4. U istom je showu i Pete Davidson ispričao šalu na račun Paula Walkera, koja je također kasnije izrezana: “Prošle godine je Justin Bieber uhapšen zbog prebrze vožnje. Nažalost, nije jurio s Paulom Walkerom.”

5. Glumica i komičarka Whitney Cummings ispričala je kako su joj jednom prilikom cenzurirali šalu o Brettu Ratneru, reditelju i producentu optuženom za seksualno napastovanje.

Cummings je rekla da se po Hollywoodu priča da neko treba popušiti Ratneru ako želi dobiti ulogu u njegovom filmu, a da bi mu ona popušila samo da prestane snimati filmove.

6. Michelle Wolf, koja je 2018. vodila ceremoniju na večeri za novinare koji izvještavaju o Bijeloj kući, a na kojoj tradicionalno prisustvuju i predsjednik i potpredsjednik SAD-a, nije smjela ispričati sljedeći vic: “Bilo bi super da je Hillary predsjednica. To bi pokazalo da žena zaista može postići sve – samo ako je to njen suprug napravio prvi.”

7. Anthony Jeselnik jednom prilikom nije smio ispričati šalu o porodici Charlieja Sheena, i to na zahtjev slavnog glumca. Htio je ispričati sljedeće: “Charlie, ti imaš sjajnu porodicu. Tvoj brat je Emilio Estevez, tvoj tata je Martin Sheen, a tvoja mama je neka glupa kuja.”

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još