Kako izbjeći znojenje odmah nakon tuširanja

Piše: Azra

Ljeto, visoke temperature, zajedno s toplim tušem i većom vlagom, povećat će našu tjelesnu temperaturu, ostavljajući osjećaj ljepljivosti.

Istuširati se kada je previše toplo čini se kao osvježavajuća ideja. Nakon što ste izašli ispod tuša i posušili se, dvije sekunde iza i dalje ste potpuno mokri. Pitate se je li to voda za tuširanje ili je znoj…

Evo nekoliko savjeta kako izbjeći znojenje nakon tuširanja:

Prije tuširanja

Svakako pričekajte neko vrijeme nakon vježbanja ili šetnje. Ako odete ravno pod tuš, nećete svom tijelu dati vremena koje mu je potrebno da se ohladi. Stručnjaci preporučuju da pričekate najmanje 30 minuta nakon vježbanja i potom uskočite pod tuš. Pobrinite se da vam je koža potpuno suha prije nego što krenete na pranje.

Tokom tuširanja

Izbjegavajte ekstremne temperature vode. Vrlo hladno ili vruće tuširanje ometat će toplinske signale tijela. Tuširanje vrućom vodom učinit će vaše tijelo toplijim, no tuširanje hladnom vodom također može biti loša ideja jer vara tijelo da misli da je hladno i ne treba aktivirati naš mehanizam za hlađenje – znoj.

Izlazak iz hladnog tuša i ulazak u vruću prostoriju uzrokovat će to da će se tijelo pokušati ohladiti kako bi kompenziralo dramatičnu promjenu temperature, a to će zapravo uzrokovati znojenje.

Dakle, umjesto da se tuširate toplom ili hladnom, pokušajte se tuširati mlakom ili blago hladnijom vodom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti