Ideje za recikliranje i ukras dvorišta: Šta možete napraviti od starih automobilskih guma

Piše: Azra

Kada jednom dotraju na automobilu, gume se više ne mogu koristiti u tu svrhu. Ali, to nije razlog da ih bacite, iskoristite ih u bašti i uštedjet ćete gomilu novca, a pritom ćete utjecati i na smanjenje otpada i čuvanje životne sredine. Gume su veoma izdržljive i mekane, zbog elastičnosti, pa se mogu lako oblikovati za razne namjene.

 ZABAVA ZA DJECU

Djeci je lijepo sve što je šareno i novo, njih nije briga koliko ste šta platili niti da li ste uopće platili. Budite kreativni i napravite svojoj deci nove, trajne igračke za baštu i budite sigurni da će zabava biti zagarantirana tokom cijelog ljeta. Predlažemo da od starih guma napravite i prelijepu ljuljačku.

GARNITURA ZA BAŠTU

Nema razloga da kupujete ni novu garnituru za baštu. Postoji bezbroj ideja kako da u ovu svrhu iskoristite stare automobilske gume. Od njih se može napraviti sve, od stola za kafu do taburea i baštenskih stolica.

UNIKATNE SAKSIJE

Od starih guma možete napraviti i unikatne saksije za vaše cvijeće. U nekoliko jednostavnih koraka možete urediti vrt po svojoj želji. Prije farbanja guma potrebno je osmisliti kako ćete ih složiti.

STARI RIBNJAK

Guma može poslužiti i kao mali ribnjak. Da biste ostvarili ambicioznije planove, bolje je uzeti gume od velikih kamiona, jer na njima su kotači promjera koji prelaze ljudsku visinu.

GUMENE ŽIVOTINJE

Gume su pogodne za dizajn igrališta. Stavljanjem guma određene veličine jednu na drugu i bojenjem u određene boje, mogu se napraviti žabe, medvjedi, puževi, zečevi, labudovi.

 

Pročitajte još