Sam svoj majstor: Maskirajte se za Noć vještica

Piše: Azra

Foto: Glamour.com

Noć vještica jedno je od omiljenih doba godine, jer se stvarno možemo opustiti i biti ono što želimo, makar samo na jednu noć. Ovisno o vašim željama, možete biti pametni, slatki, jezivi ili potpuno glamurozni i sve to uz pomoć šminke. Ove godine, vrijeme je da izađete iz zone komfora i pokažete svoju kreativnost, a maska skeleta pravi je pogodak. Jezivi lookovi sve su poželjniji, a uz naš vodič kreirajte jedan takav

 Korak 1: Posvijetlite podočnjake

Budući da će donja polovica vašeg lica biti prekrivena crnom i bijelom bojom za lice, nemojte gubiti vrijeme na to područje. Htjet ćete se usredotočiti na to da podočnjaci budu što ujednačeniji i svjetliji. Koristite kremasti korektor s punim prekrivanjem i učvrstite ga puderom u kamenu. Možete i potamniti svoje obrve više nego inače.

Korak 2: Napravite smokey eye

Intenzivno zadimljeno oko i velike trepavice potrebni su da bi vaš pogled podigli na višu razinu. Počnite s crnom olovkom za oči ili tušem. Kistom za blendanje srednje veličine razmažite ga i učinite isto na liniji donjih trepavica. Za stvarno intenzivan izgled, nanesite još nekoliko slojeva, što crnji to bolji, jer će vam ovo poslužiti kao baza. Zatim nanesite crnu sjenu gustim kistom. Toplo smeđu sjenu nanesite na pregib kao prelaznu boju, kako biste dodali malo intenziteta. Obavezno ga, također, povucite ispod donjih trepavica. Završite svjetlucavom bijelom ili krem ​​nijansom u unutarnjem kutu.

 Korak 3: Nacrtajte obris

Počnite ocrtavanjem maske, nosa, jagodica i zuba crnom olovkom. Zatim bijelom olovkom popunite zube. Tankim kistom za tuš za oči nanesite crni vodootporni gel za potamnjivanje i intenziviranje.

 Korak 4: Ispunite bijelom bojom

Kako ne biste izgledali kao velika siva mrlja do kraja noći, upotrijebite ravni, suženi kist za sjenilo da popunite bijele dijelove, koristeći nježne pokrete prema van, počevši od sredine lica. Možda ćete ga morati nanijeti u nekoliko različitih slojeva, stoga budite strpljivi.

 Korak 5: Osjenčite crnom bojom

Ponovno nanesite crnu olovku gdje je to potrebno i gustim kistom za sjenu izgladite oštre bore laganim, širokim pokretima. Uzmite sebi vremena – ovaj korak je ključan. Za dodatni sloj sigurnosti, cijelo lice pošpricajte sprejem za setiranje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti