Unutar aviona Emirates A380: Sve pršti od luksuza

Piše: Azra

Iako je sam avion očito vrhunac iskustva, sve počinje na zemlji. Uposlenici Emirates Airlinesa dočekuje putnike na terminalu u kojem se ukrcavaju na let, a svi pri ulasku u avion dobiju i poklon.

A380 ima nevjerovatnih 76 sjedala u poslovnoj klasi i ukupno prima više od 450 putnika, što je, zapravo, dodatnih 100+ više od standardnog Boeinga 777. To znači da mnogo ljudi prolazi kroz check-in, osiguranje i ukrcaj.

Sjedala kao kod najluksuznijih automobila

Business i First nalaze se na gornjoj palubi aviona s poznatim barom koji se nalazi u stražnjem dijelu aviona. Nedavno naknadno opremljeni A380 ima plišana, kremasta kožna sjedala, ukrase od tamnog drveta i elegantnu rasvjetu, veliku nadogradnju u odnosu na starije modele A380. Sama sjedala podsjećaju na luksuzni Maserati ili Lamborghini nego na avionska sjedala.

Jedna od poznatih karakteristika aviona je minibar u sjedalu. Svaki putnik će pronaći minibar koji sadrži „Perrier“ dva gazirana pića, „Evian“ bocu vode i čašu. Gostima su također na raspolaganju muški i ženski pribor „Bulgari“.

Svako sjedalo ima veliki LCD zaslon, zasebni daljinski upravljač i tablet za zabavu. Postoje hiljade sati sadržaja na mnogim jezicima, od podcasta, TV emisija, do filmova i radija.

Vaše Emirates iskustvo počinje prije polijetanja uz čašu „Veuve Clicquota“ ili soka od narandže dok se udobno smjestite na svom sjedalu. Papirnate karte vina i jelovnika podijeljeni su prije polijetanja, a narudžbe su prikupljene ubrzo nakon što poletite.

Pahuljasti krevet

Dok čekate obroke, imate puno pravo otići do šanka i popiti piće, ili uzeti poneki kanapeić.

Nakon obroka, stjuardese dođu do vas i spuste “krevet” s pahuljastim nadmadracem, pretvarajući kožno sjedalo u vrlo udoban, ravan mini krevet za dvije osobe.

Za doručak se služi omlet od avokada, svježi kroasan i voće, uz cappuccino.

Sveukupno, iskustvo poslovne klase Emirates A380 doista je jedinstveno i nezaboravno. Novoobnovljena kabina je zapanjujuća, usluga je pažljiva i izvrsna, i svako ko ima priliku trebao bi barem jednom putovati poslovnom klasom ovog aviona.

Pročitajte još