Kažu da je ljepša i od Hurem: Ova slavna pjevačica je rođena sestra Meryem Uzerli

Piše: L. K. P.

Meryem Uzerli nesumnjivo je najpopularnija turska glumica. Sultanija Hurem vinula je u zvijezde, skoro da je bacila u sjenku i moćnog Sulejmana Veličanstvenog, a onda je, bez objašnjenja, napustila snimanje serije i pobjegla iz Istanbula.

Doživjela je nervni slom, bila na rubu samoubistva kada je ostavio turski biznismen, ali je uspjela da ponovo stane na noge.

Centar njenog svijeta su kćerke Lara i Lili, sa kojima živi u Njemačkoj, gdje je, inače, i rođena. Najveću podršku pružaju joj roditelji, majka Ursula i otac Husein. Ali, da li ste znali da Meryem ima i sestru…

Canan Uzerli starija je dvije godine i takođe se bavi umjetnošću. No, ona se nije opredijelila za glumu, već za muziku, i to jezz. Ima svoj bend, sa kojim uspješno nastupa po Njemačkoj.

Koliko je popularna u tom žanru govori podatak da je prošle jeseni održala koncert u raskošnoj novoj dvorani hamburške „Elbfilharmonije”.

Ljepota im je u porodici, reklo bi se. Canan je aktivna na Instagramu, gdje ima više od 51.000 pratilaca, a najčešće objavljuje fotografije vezane za njenu profesiju i nastupe. Tu su i slike sa najmilijima – roditeljima i mlađom sestrom. Fanove često raznježi starim slikama iz djetinjstva.

Baza lijepe Canan je u Njemačkoj, gdje živi i Meryem. Njen emotivni status nije poznat.

 

Pročitajte još