Karta ljepote: Predivne fotografije žena iz raznih krajeva svijeta

Piše: Redakcija

Mihaela Noroc fotografkinja iz Rumunije protekle četiri godine putovala je svijetom a svoje putovanje provela je svakodnevnim fotografiranjem žena i prikupljanjem priča. Njen projekt imena „The Atlas of Beauty“ ima za cilj pokazati da svaka žena svijetli poput zvijezda, te da je ljepota zapravo u različitosti, a ne u onome što nam masovni mediji predstavljaju kao lijepo.

– Za mene, prava ljepota nema dob, boju ili određeni trend. Ljepotu jednako možete pronaći i u Africi i u Evropi, na selu ili gradu, u osmjehu, gesti, očima, pa čak i u ponekoj bori, ali najbitnije je da je pronađete u srcima – kazala je Mihaela.

Kathmandu, Nepal
Belgija
Berlin, Njemačka
Bucharest, Rumunija
Ethiopia
Havana, Kuba
Chichicastenango, Guatemala
Amazon
Baku, Azerbejdžan

Na putovanju oko svijeta Mihaela je fotografirala više od 5000 portreta, te zabilježila mnogo zanimljivih priča. Vjeruje kako će ljudi gledajući ove portrete shvatiti da je različitost bogatstvo a ne okidač za sukobe i mržnju.

Korolyov, Rusija
Timisoara, Romunija
Teheran, Iran
Sirija
Reykjavik, Island
Pushkar, Indija
Lisbon, Portugal
Nampan, Myanmar
Pokhara, Nepal
Omo Valley, Ethiopia

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti