Zanimljivosti

Izgled im nije najbitniji: Otkrivamo vam šta muškarci zapravo žele

Muškarcima je veoma bitan fizički izgled parterice, no on im nije presudan kada je u pitanju ljubav. Donosimo vam osam stvari koje im bitnije od fizičkog izgleda.

Skromnost

Muškarci vole žene koje čvrstim nogama stoje na zemlji i koje misle da nisu iznad drugih, te sve ljude tretiraju s poštovanjem.

Ljubaznost

Također vole kada su žene ljubazne i to ne samo prema njima,  nego i prema drugim ljudima. Iskrena ljubaznost kvaliteta je kojoj niko ne može odoljeti.

Briga za partnera

Muškarci vole kada im žena pokaže interes i brigu za njihove probleme, te kada su zabrinute za njihovu dobrobit. To dokazuje činjenica da ih se mora tetošiti kada su i najmanje prehlađeni.

Smisao za humor

U pravom trenutku treba biti ozbiljan, ali također treba uvijek imati vremena za šalu. Vesela i pozitivna žena sa smislom za humor uvijek zadobije njihovu pažnju.

Odlučnost

Iako se s jedne strane muškarci boje  žena koje su pune samopuzdanja,  s druge strane žele da njihova partnerica bude odlučna. Takvo ponašanje ukazuje na zrelost i sposobnost preuzimanja inicijative u trenutku kada je to potrebno.

Nezavisnost

Žena mora imati svoj život. U trenutku kada se cijeli njen svijet vrti oko partnera ona bespotrebno zanemari sebe. Upravo zato ne smijemo odbacivati svoju neovisnost.

Emocionalna inteligencija

Sposobnost izražavanja i kontroliranja vlastitih emocija te pravilno i pravovremeno reagiranje na tuđe emocije neki su od znakova emocionalne inteligencije koju muškarci itekako cijene.

Odanost

Baš kao i žene, muškarci također vole odanost. Osjećaj da vam mogu vjerovati i pouzdati se u vas ne može se mjeriti ni s čim.