Istraživanje: Muško prijateljstvo dečkima znači mnogo više od emotivne veze

Piše: Redakcija

Novi rezultati studije objavljene nakon temeljitog istraživanja od strane portala “Men And Masculinity” koja se bavila proučavanjem odnosa među muškim prijateljima te romantičnih odnosa sa ženama, zaključili su kako intiman odnos pun povjerenja mladim muškarcima puno znači jer im pomaže da se otvore.

Ispitanicu su naveli kako izostanak granica i osuđivanja u muškom prijateljstvu stvara “emocionalno suparništvo” u odnosu na vezu sa ženom. Izjavili su kako im muško prijateljstvo pruža emocionalnu stabilnost, socijalni kontakt i bolje rezultate konfliktima. U vezi sa ženom to ne dobiju svaki put.

Studija je provedena nad 30 muškaraca, od kojih je većina blizu fakultetske diplome i ima djevojku.

Zahvaljujući ovom istraživanju danas lakše možemo shvatiti zašto su muškarci toliko ovisni o svojim muškim prijateljima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti