Rođeni u novembru: Uspješni, snažni i popularni

Piše: Redakcija

Bez obzira vjerujete li da je vaša sudbina zapisana u zvijezdama, ispada da mjesec u kojem ste rođeni zapravo može igrati značajnu ulogu u vašem životu.

Ne vjerujete nam? Pogledajte ove neobične činjenice o djeci koja su rođena u novembru, pa ako i vi imate jedan takav jesenski “primjerak”, provjerite jesu li zvijezde u pravu.

Velike su šanse da će dječaci biti ljevoruki

Evo jedne baš čudne činjenice: istraživanje objavljeno u časopisu Cortex pokazalo je da su muškarci rođeni u razdoblju od novembra do januara češće ljevoruki, u odnosu na muškarce rođene u drugim mjesecima. Znanstvenici zapravo ne znaju zašto je to tako, ali sumnjaju da ima veze s ranom izloženosti sunčevoj svjetlosti, što potencijalno povećava razinu testosterona te zauzvrat može povećati šanse za jačanje lijeve strane tijela, odnosno lijeve ruke.

Vjerojatno su atletski građeni

Istraživanja sa UniverzitetaEssex pokazala su da su djeca rođena u oktobrui novembru čvršća i jača od svojih vršnjaka. Naučnici smatraju da bi to moglo biti zato što su njihove mame bile više izložene suncu i vitaminu D u zadnjim mjesecima trudnoće, što im je donijelo jače kosti i mišiće.

Manje su šanse da će patiti od srčanih problema ili raka pluća

Tako barem tvrde autori istraživanja provedenom na Univerzitetu Columbia, objavljenom u Journal of the American Medical Informatics Association, gdje stoji da će osobe rođene u novembru imati manje šanse oboljenja od raka pluća i pojave srčanih problema, ali im zato prijeti povećan rizik bolesti gornjih dišnih puteva.

Njihovo cvijeće su krizanteme

Cvijeće koje kod nas simbolizira spomen na mrtve, žaljenje, smrt i prolaznost, na Dalekom istoku te drugim dijelovima svijeta simbolizira mladost i dugovječnost. Smatra se da krizanteme donose sreću u dom, a u prirodi su vrlo izdržljivi cvjetovi koje je dosta teško uzgojiti. Sve nekako u stilu djece studenog.

Dobra ekipa među Hollywoodskim facama

Kad bismo radili party za slavne rođene u novembru, bila bi to jako dobra ekipa: Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Martin Scorsese, Jodie Foster, Ryan Gosling i mnogi drugi, dakle društvo o kojima, primjećujete, javnost ima jako visoko mišljenje.

Dobri su horoskopski znakovi

Kao izravna poveznica s gornjim navodom, osobe rođene u novembru po horoskopu mogu biti škorpioni ili strijelci, a oba su znaka vrlo omiljena u društvu.
Kaže se da su škorpioni lojalni, karizmatični i ambiciozni dok je strijelac poznat po svojoj znatiželji, optimizmu i sklonosti avanturama te se ne čudimo njihovom društvenom utjecaju.

Takve su osobe rođene u novembru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti