Megan Young je nova Miss svijeta i dolazi s Filipina

Piše: Redakcija

Ove godine se na indonežanskom otoku Bali 129 djevojaka takmičilo za titulu Miss svijeta, a boje naše zemlje branila je Sanda Gutić. Ipak, najljepšom je proglašena 23-godišnja Filipinka Megan Young.

Njena prva pratilja je Miss Francuske – Marine Lorphelin (20), a druga pratilja je Miss Gane – Naa Okailey Shooter (23). Pobjednica nije skrivala svoje emocije i zaplakala je kada joj je predata kruna.

– Obećavam da ću biti najbolja Miss svijeta ikad – kazala je Megan dok joj je prošlogodišnja pobjednica, Miss Kine, Wenxia Yu (24) stavljala krunu.

Prema glasovima publike i gledatelja pobjednica je ove godine trebala biti Miss Gibraltara, Maroua Kharbouch (22).

U top 10 ove godine ušle su predstavnice Gane, Jamajke, Španije, Indonezije, Engleske, Nepala, Francuske, Australije, Brazila i Filipina.

Izbor za Miss svijeta, 63.po redu, pamtiti će se i zbog toga što je u dvorani u kojoj je održan prisustvovalo jedva 2.000 ljudi. Naime, izbor se trebao održati u Džakarti, ali zbog sigurnosnih uvjeta manifestacija je preseljena na Bali. Na Džakarti su najavili proteste te prijetili da će napasti takmičarke jer tamošnje stanovništvo smatra da je izbor za miss izbor za najljepšu prostitutku jer djevojke pokazuju tijelo.[nggallery id=237]

Pročitajte još