Nova aplikacija od Facebooka za djecu: Messenger kids

Piše: Redakcija
Facebook je najavio lansiranje nove aplikacije namijenjene korisnicima od šest do 12 godina pod nazivom “Messenger Kids”, prenose mediji. Nova aplikacija mladim korisnicima će omogućiti komunikaciju s prijateljima, slanje fotografija, videozapisa, videopoziva s filterima namijenjenima djeci te slanje prikladnih GIF-ova i naljepnica. Uprava ove društvene mreže obećala je i postavljanje odgovarajuće zaštite kako bi platforma bila sigurna i privatna.

Aplikaciju za djecu instaliraju roditelji koji obavljaju i postavke, a s djetetom moraju biti prijatelji na Facebooku. Djeca se neće pojavljivati u pretraživačima iz sigurnosnih razloga.

Nakon instaliranja aplikacije na telefon ili tablet roditelji će morati odobriti kontakte svoje djece. Na taj ih način neće moći kontaktirati nepoznate osobe, niti će oni moći komunicirati s nepoznatima, već samo s kontaktima koje dopuštaju roditelji.

Najvažnija nam je sigurnost djece, kao i da znamo na koji način koriste ovu aplikaciju. Mogućnost da se povežu samo s odobrenim kontaktima vrlo je važna za ovaj životni uzrast, kazala je dizajnerica aplikacije Loredana Crisan.

Djeca neće moći pristupiti Facebook računu svojih roditelja niti će imati vlastiti profil jer po pravilima društvene mreže korisnik mora imati najmanje 13 godina da bi postao njezin član.

Izvijestili su da će o mladim korisnicima tražiti vrlo malo informacija te da aplikacija neće prikazivati reklame. Imat će i alate za prijavljivanje neprimjerenog sadržaja i opciju blokiranja korisnika.

Kompanija je na ovoj aplikaciji sarađivala s brojnim stručnjacima i s više od 250 online organizacija za sigurnost. Organizirala je i susrete s roditeljima širom Sjedinjenih Država kako bi se saznalo koje su njihove najveće brige kad njihova djeca koriste tehnologiju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti