Uz pomoć Feng Shui trikova izbjegnite praznični stres

Piše: Redakcija

Sve obaveze koje moramo obaviti prije praznika često nam stvaraju stres, a kako bi se malo riješili tog neugodnog osjećaja, Feng Shui majstori predlažu da krenete od svog doma i izbacite negativnu energiju

Oslobodite vrata

Vrata  su najvažniji element kada je protok energije u pitanju pa hodnik i područje oko ulaznih vrata nemojte zatrpavati stvarima. Slobodno ukrasite taj dio stana, ali potrudite se da ulaz bude prohodan. Pospremite cipele i kapute i nemojte bespotrebno gomilati predmete.

Što manje dekorativnih detalja

 

Izaberite prave boje za kuhinju

Ako imate previše plavih, crnih ili crvenih komada u kuhinji, moglo bi doći do svađa, piše Reader’s Digest. Nabavite više predmeta u zelenoj boji koja označava pozitivnu energiju, a noževe držite u zatvorenim ladicama.

Dom osvježite biljkama 

Premda je kasna jesen, nemojte se bojati osvježiti dom biljkama. One predstavljaju porodicu, prijateljstvo i privlače sretne ljubavne događaje.

 

Za mir u dnevnom boravku

Kako bi sezona kućnih druženja prošla što mirnije, potrudite se da kauč bude naslonjen na zid, a porodičnu fotografiju postavite u istočni dio dnevnog boravka.

Ovalni sto

Idealan stol u trpezariji bio bi ovalan, no ako imate četvrtasti, pokrijte rubove stolnjakom kako bi neutralizirali negativnu energiju.

Pročitajte još