Zanimljiv hobi: Penzioner napravio tri minijaturna sela u svom dvorištu

Piše: Redakcija

Engleski penzioner Lowson Robinson (72) pronašao je zanimljiv hobi te je u svom dvorištu napravio tri minijaturna sela.

Robinson je svoj projekt počeo 2005. godine te ga je gradio 12 godina. Pravio je minijaturne građevine, a među njima je i model Big Bena visok 3,65 metara. Radi se o bivšem rudaru iz Nentheada u Cumbriji, koji pravi kuće u radionici, a potom ih premješta u svoje dvorište. Snijeg tokom zime uljepša njegova sela.

“Snijeg zaista sve uljepša, sela izgledaju slikovito i veoma lijepo”, izjavio je Robinson.

Ljeti nisu ništa manje zanimljiva.

“Posljednje što sam dodao je replika kuće koja se svidjela mojoj porodici. Ona mi znači najviše”, dodao je Englez.

Inspiraciju je dobio prilikom posjete sličnom minijaturnom selu u Flookburghu, a nakon toga je njegova kolekcija svake godine rasla. Robinson dozvoljava ljudima da posjete njegovo dvorište i vide minijaturna sela potpuno besplatno, ali zatraži od njih da kupe nešto u lokalnoj prodavnici kako bi podržali zajednicu.

Iako je komplikovano napraviti jednu kuću, on je toliko vješt da su mu dovoljna samo dva dana. Kuće imaju plastične prozore, a napravljene su od betona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti