Zanimljivosti

Sjetite se šta ste sanjali: Postoji šest vrsta snova, a neki od njih najavljuju budućnost

Mnogi ljudi se ne sjećaju onoga što su sanjali, međutim to ne znači da nisu. Neki snovi su jasni i urežu se u pamćenje, dok su drugi zbunjujući i brzo ih zaboravimo. Obratite pažnju na ono što ste sanjali pa pokušajte to povezati s onim što vam se dogodilo prije, a možda i nakon određenog sna.

Snovi nam često pokušavaju nešto reći, pomoći u rješavanju problema, najavljuju budućnost.

Postoji šest osnovnih vrsta snova:

  1. Snovi koji pročišćavaju

Svi mi, manje više, imamo emocionalne ispade. Postoje dani i događaji koji nas čine vrlo emotivnima, i to do te mjere da to počinje duboko utjecati na nas. Pročišćavajući snovi pomažu da se iz nas izbace loše emocije, zapravo emocionalni otpad. Ti snovi su uglavnom katarzične prirode-oslobađaju nas i vode duhovnoj ravnoteži. Pomažu nam da se tokom emotivnih problema osjećamo lakše, bolje i smiruju nas.

  1. Snovi iz kojih učimo

Takvi snovi imaju moralnu lekciju ili poruku skrivenu u njima. Pojavljuju se kada smo možda suočeni s nekom dilemom ili nečim drugim u našim životima. Ova vrsta snova usredotočena je na rješavanje dileme i odabir pravog puta. Ponekad je to jasno i očigledno, a ponekad je potrebno dobro razmisliti o poruci sna.

  1. Snovi koji rješavaju probleme

Ovo su najčudnije vrste snova. To su snovi koji dolaze iz naše podsvijesti, a tamo se i sakuplja većina naših svakodnevnih problema. Ipak, ne uspiju svi doprijeti do tog skrivenog ugla mozga tako da rješenja problema ostaju zakopana duboko u podsvijesti. Kroz snove izlaze iz te dubine uma i pomažu nam riješiti probleme koje imamo u “budnom” životu. Takvi snovi su dio života mnogih naučnika.

  1. Snovi vrlo intuitivnih ljudi

To su snovi puni slutnji i predviđanja koji su na nivou intuicije, a pomažu ljudima kod kojih je intuicija vrlo izražena. Takvi snovi mogu nam govoriti o događajima koji će se tek dogoditi u našem životu. Ako imate sreće, takvi snovi bi nam mogli reći i kako da se spasimo od problema ili napetosti koje nas očekuju.

  1. Snovi koji vode na duhovno putovanje

U ovom slučaju riječ je o snovima koji su utemeljeni na duhovnom putu nekog čovjeka. Oni nas usmjeravaju u pokušajima da ostanemo na kvalitetnom duhovnom nivou. Ako “skrenemo” s pravog puta, snovi će nas upozoriti na to. Svako bi trebao slušati svoje snove jer nam oni pomažu razumjeti šta je dobro za nas, a šta ne.

  1. Snovi zbog vanjskih utjecaja

To su snovi koji se temelje na dnevnim događajima. Dijelovi našeg svakodnevnog života ostaju u našoj podsvijesti i doprinose stvaranju ovakvih snova. Takvi snovi se mogu činiti poput našeg uobičajenog života, ništa posebno niti spektakularno. Međutim, ponekad pomažu da se neki događaj sagleda iz drugog ugla i tako bolje razumije.