Igrao za Arsenal, imao milione, danas je bez kuće, supruge i novca

Piše: Redakcija

Čudni su fudbalski putevi. Pogotovo igrača iz Afrike i Sjeverne i Južne Amerike. Kao mladi igrali su bosi od jutra do mraka najpopularniju igru na svijetu. Mnogo njih ih je ostalo u svom kraju, selu, kvartu, radeći kojekakve teške fizičke poslove.

Jednom dječaku je uspjelo ono što ostalim nije.

Emanuel Ebue, bivši igrač londonskog Arsenala, zvijezda engleske Premijer lige ostao je bez krova nad glavom. Kako, zašto, pitaju se svi. Svoje finansije je povjerio ženi, a povjerenje “prijateljima” koji su ga usmjerili ka pogrešnim i pogubnim investicijama. Danas, nekadašnji superstar živi u vili iz koje će se ubrzo iseliti. Sav novac je nakon razvoda pripao bivšoj supruzi, a on je svoju priču podijelio sa fanovima i medijima, kako bi uticao na mlade igrače da stvarno vode računa o svojim finansijama.

Na kraju, posljednji klub u kome je igrao, turski Galtasaraj, izašao je u susret svom bivšem igraču i obradovao sve ljubitelje ove igre. Ebue će u narednom periodu postati trener mlađih kategorija ovog kluba i na taj način probati da svoj život dovede u normalu.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj pogrešnih investicija renomiranih sportista. Očigledno, novac donosi mnoge lijepe stvari, luksuz i slavu, međutim ukoliko imate pogrešne “savjetnike”, onda vrlo lako možete ostati bez njega.

Vodite računa o svojim finansijama, pravilno analizirajte, pametno ulažite i isplatiće, piše Ekonomist.me.

Pročitajte još