Skrivena poruka: Zašto većina Disneyevih princeza nosi plavu odjeću

Piše: Redakcija

Disneyeve princeze možda su bolji uzor za vašu djecu nego što ste mislili, a sve je u vezi sa njihovim izborom odjeće.

Snjeguljica, Pepeljuga, Belle, Aurora, Elza, Jasmine, Ariel i Alisa u zemlji čudesa imaju jednu zajedničku stvar – plavu boju iza koje se krije vrlo bitna poruka.

Kultni idoli iz crtanih nose svijetu, ledenu ili nebesku plavu, a razlog je taj što Disney želi ohrabriti i osnažiti djevojčice da vjeruju u sebe.

Plava je boja povjerenja, smirenosti i vedrine, ali i samopouzdanja.

– Kada pomislite na bilo koju Disneyevu heroinu, sve nose plavo. Dodajete moć liku kada je obučete u plavu boju. To je vrlo suptilan način da kažete: Da, mlade žene i djevojke mogu biti osnažene – rekao je dizajner Christopher Kane.

Disney šalje još jednu bitnu poruku s ovim haljinama, a to je da plava boja nije namijenjena samo za dječake i da sve princeze ne moraju biti lijepe samo u rozoj boji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti