Zanimljivosti

Samsung snimio reakcije milenijalaca nakon što im kažu da su lijepi

 

Samsung je napravio novi spot za svoj smartphone Galaxy A8, u kojem su rekonstruisali viralni video iz 2015. godine. U ovom nekonvencionalnom i dirljivom oglasu, Samsung je izašao na ulice i snimio reakcije milenijalaca nakon što im se kaže da su lijepi. Korežiser novog spota, koji je svojevrsni remake viralnog videa iz 2015. godine, bila je Shea Glover, mlada influencerica koja je i snimila originalni video, prenosi Media Marketing.

A reakcije su zaista dirljive. Na licima ljudi se u tom kratkom momentu može odjednom vidjeti čitava salva emocija, od sramežljivog skrivanja suza do istinske zahvalnosti. Cilj spota je promovirati mogućnosti fotoaparata najnovijih Samsung telefona. „Snimite pravoga sebe pomoću Galaxy A8“ poručuje oglas, i zaključuje sa sloganom „It lets you be you.“

Ako vam se oglas čini poznatim, to je zato što zapravo rekreira raniji društveni eksperiment iz 2015. godine, koji je provela studentica i sada influencerica Shea Glover. Njen spot je objavila na YouTube-u, gdje je do sada prikupio gotovo 18 miliona pregleda. Original možete pogledati ispod.