Heroine iz Gradiške: Djevojčice skupile novac i siromašnom komšiji platile struju

Piše: Redakcija

Djevojčice Tijana Blagojević i Mihaela Čikić iz potkozarskog sela Grbavci kod Gradiške postale su prave heroine svog grada, nakon što su skupile novac i komšiji koji živi u teškim uslovima platile račun za struju.

Sticajem nesretnih okolnosti Zoran Šukalo (40) iz Grbavaca je prije sedam godina doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao gotovo nepokretan. Poslije dugotrajnog liječenja i brojnih terapija uspio je da prohoda, ali samo uz pomoć štaka, prenosi Glas Srpske.

– Plašio sam se da ću ove božićne i novogodišnje praznike dočekati u mraku, jer je dug za struju bio veliki i nisam bio u mogućnosti da ga platim – kaže Zoran.

Pomoć je stigla od jedanaestogodišnje Tijane, koja je u pismu Djeda Mrazu poželjela da sakupi 450 KM i plati račun komšiji.

Na konkursu “Piši pismo Djeda Mrazu Zimskog grada” Tijana je osvojila poklon bon od 50 KM, a znajući da to nije dovoljno da se izmiri račun za struju, Tijana je uz pomoć prijateljice Mihaele krenula u humanitarnu akciju da sakupi ostatak novca.

Njena akcija podigla je i cijelo selo na noge i u kratkom periodu novac je prikupljen.

– Zahvaljujući dobrim i humanim komšijama iz sela sakupili smo i više nego što je bilo potrebno odnosno 482 marke – priča Tijana, koja je odlična učenica Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Tako je plaćen račun za struju u iznosu od 450 KM, a ostatak novca Tijana je iskoristila za kupovinu osnovnih životnih namirnica za Zorana.

– Naše malo nekome znači mnogo. Svi zajedno smo pomogli i usrećili našeg komšiju Zorana. Sada će mu biti mnogo ljepše i prijatnije u njegovoj kući tokom ovih hladnih zimskih dana – rekla je Tijana i zahvalila svima koji su dali svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji.

 

Foto: Glas Srpske

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti