Zsa Zsa Gabor: Udavala se devet puta, glumila samu sebe, bila u zatvoru i doživjela stotu

Piše: Redakcija

Glumica Zsa Zsa Gabor imala je život pun nevjerovatnih dešavanja, a jedna tragedija ju je dokrajčila.

Naime, ova umjetnica živjela je 100 godina, a preminula je 2016. godine od srčanog udara.

Život koji je provela na ovom svijetu bio je pun svakakvih dogodovština, ali i tragedije koja ju je vjerovatno i dokrajčila.

Voljela je luksuz i uživala u njemu. Bez nakita, kako je sama pričala, nije mogla zamisliti život. Dijamanti su bili njeni najbolji prijatelji. Iza sebe je ostavila veliko bogatstvo, piše Kurir.

Živjela je u Los Anđelesu, u kući koja je nekada pripadala Elvis Presleyu.

Bila je puna skupocjenog nakita, namještaja, umjetničkih djela… Neke od njenih ogrlica vrijede čak 1,3 miliona dolara. Kao takva bila je mnogima i poželjna.

Glumila je u više od 30 filmova, a pri kraju života često je igrala i samu sebe.

Ipak, uz glumu, ostala je upamćena i po brakovima. Imala ih je čak devet. Prvi muž joj je bio turski intelektualac, da bi se nedugo zatim udala za Konarda Hiltona, bogataša. S njim je imala svoje jedino dijete, Frančesku.

Godine 2015. desila se tragedija koja ju je dokrajčila. Njeno jedino dijete, kćerka Francesca, umrla je u 68. godini. Kao i svaki roditelj koji nadživi svoje dijete, Za Za je taj gubitak teško podnijela.

Nakon Hiltona udavala se i za britanskog kolegu (koji je kasnije oženio njenu rođenu sestru), savjetnika američkog predsjednika, kreatora lutke “Barbika”, jednog grofa, ali i njemačkog princa.

U centar pažnje američkih medija dospjela je kada je 1989. ošamarila policajca na Beverli Hilsu i zbog toga morala biti u zatvoru tri dana.

Pročitajte još