Živopisni gradovi koje morate posjetiti ove godine

Piše: Redakcija
U “moru” mjesta koja vrijedi posjetiti jer imaju mnogo toga za ponuditi, uspjeli smo izdvojiti pet odličnih destinacija tj. gradova u koja morate otputovati ove godine.

1. Luzern (Švicarska)

Kad bi se ovaj grad opisivalo u tri riječi, te riječi definitivno bi bile romantika, jezero i planine. Naime, Luzern je poznat kao jedna od posjećenijih turističkih destinacija Švicarske koja leži na predivnom jezeru okruženom planinama. Ovo mjesto mira i očaravajuće prirodne ljepote odlična je destinacija za bijeg od svih problema.

Slikovni rezultat za luzern švicarska

2. Tbilisi (Gruzija)

Ako se za neki grad može reći da je grad suprotnosti u punom smislu te riječi te da se u njemu miješa utjecaj modernog i tradicionalnog, to je glavni grad Gruzije, Tbilisi. Ostaci različitih kultura, kao i stare građevine izmiješane s modernom funkcionalnom arhitekturom daju ovom gradu poseban šarm.

https://www.instagram.com/p/Bdp2qvYBm2G/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

3. Hallstatt (Austrija)

Austrija nudi bezbroj uzbudljivih mjesta, a gradić Hallstatt na istoimenom jezeru jedan je od zasigurno najljepših u Europi. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći gotovo svi mogući stilovi.

https://www.instagram.com/p/Bd4gqNZlMZy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

4. Baku (Azerbajdžan)

Baku je glavni grad Azerbajdžana i najveći na tom Kavkasko/Kaspijskom području. Ovaj grad osvaja svojom ljepotom, spojem moderne arhitekture i klasike te predivnim tržnicama. Iako je Azerbajdžan tradicionalna zemlja, prema gostima su izrazito otvoreni i gostoljubivi.

5. Varanasi (Indija)

Varanasi je jedan od najsvetijih gradova na svijetu. Grad u kojem je životna filozofija na nekoj drugoj razini i u kojem je rijeka Ganges centar života.

Pročitajte još