6 zanimljivih činjenica koje vjerovatno niste znali o kultnoj seriji Prijatelji

Piše: Redakcija

Prijatelji su kultna serija i jedan od najpopularnijih sticoma u historiji. Iako su prošle 24 godine otkako je prikazana prva epizoda, čini se kako njene reprize možemo pogledati i milion puta s jednakim entuzijazmom. Sve je krenulo 1994. godine, posljednja sezona je izašla 2004. godine, a televizijska uspješnica je pratila zgode šestero prijatelja koji žive na Manhattanu. Oni su Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing i Ross Geller, a s užitkom smo pratili zgode i nezgode s kojima su se glavni protagonisti nespretno susretali.

Prijatelji su serija koja prati živote šestero prijatelja koji žive na Manhattanu. Danas već kultnu glumačku postavu činili su Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer. Na početku se serija zvala potpuno drugačije, a postoji niz zanimljivih činjenica koje vjerojatno ne znate ili ste nekada čuli, a zaboravili.

1. Nikome se nije sviđala naslovna špica

Sama glumica Jennifer Aniston koja je u seriji glumila Racher je izjavila: ‘Mislili smo da je malo previše. Previše plesa. Fontana iza nas u uvodnoj špici se činila malo previše. Prihvatili smo je samo jer smo morali.’

 

2. Serija se zvala drugačije

Prvi nazivi su bili: ‘Insomnia cafe’, ‘Friends like Us’ i ‘Six of One’.

 

3. Trebalo ih je biti samo četiri

Phoebe i Chandler su trebali imati samo sporednu ulogu, ali je cijela postava na vrijeme shvatila  kako ništa ne bi bilo isto bez njih.

 

4. Identitet ‘golog komšije’ je otkriven tek 2016. godine

Goli komšija kojeg su prijatelji uvijek gledali s prozora je glumac imena Jon Haugen, a njegov identitet je otkrio portal Huffington Post tek prije nešto manje od dvije godine.

View this post on Instagram

Do you like Ugly Naked Guy?

A post shared by Friends (@friends) on

5. Broj na vratima Monice se promijenio

U prvoj sezoni tako na vratima stoji broj pet, a u desetoj sezoni on se mijenja u 20. Broj stana Chandlera i Joeyja se također promijenio iz četiri u devet.

Slikovni rezultat za monica's door with number

6. Ross je imao 29 godina pune tri sezone

U trećoj, četvrtoj i petoj sezoni Ross je u nekoliko navrata rekao kako ima 29 godina. U petoj sezoni je čak rekao kako će se dva puta rastati prije 30. godine.

 

Fotografije: Instagram

Pročitajte još