Ovo vjerovatno niste znali o Georgeu Clooneyju

Piše: Redakcija
Jedan od najomiljenijih holivudskih glumaca, koji se proslavio ulogama u mnogim filmovima, donedavno je nosio titulu najpoželjnijeg neženje, no sve se promijenilo nakon što je upoznao lijepu i uspješnu advokaticu za ljudska prava, otmjenu Londonku libanonskih korijena Amal Alamuddin.

Iako nam se čini da o slavnom glumcu znamo sve, ‘iskopali’ smo deset zanimljivih činjenica o njemu.

1. Markantni George ima doista impresivan ‘pedigre’: njegova teta je legendarna muzičarka i glumica Rosemary Clooney, poznata između ostalog i po ulozi Betty Haynes u filmu ‘Bijeli Božić’.

Slikovni rezultat za Rosemary Clooney

2. Iako se njegovo bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 180 miliona dolara, Clooney nikad nije trčao za zaradom. Ulogu u filmu braće Coen odradio je za mizeran honorar jer je samo želio raditi s tim hvaljenim filmskim dvojcem.

3. Manje je poznato to kako je Clooney čak pet puta bio na audiciji za ulogu J.D.-a u kultnom filmu ‘Thelma i Louise’, koju je kasnije dobio Brad Pitt. George je bio poprilično uzrujan zbog tog neuspjeha, a zanimljivo je da su Brad i George danas nerazdvojni prijatelji.

4. Kada se doselio u Los Angeles, na audicije je odlazio na biciklu jer nije imao novca za autobusnu kartu ili taksi.

5. George je čak 18 godina imao kućnog ljubimca, svinjicu Max koju mu je 1988. poklonila tadašnja djevojka Kelly Preston. Omiljena svinja koja mu je pravila društvo i na nekim intervjuima, a ponekad je i prespavala u Georgeovom krevetu, uginula je 2006.

6. Clooney je drugi muškarac ikad koji se pojavio na naslovnici časopisa Vogue. Prije njega to je uspjelo samo zgodnom Richardu Gereu.

Slikovni rezultat za clooney on cover of vogue

7. Znate li da je prije Amal George bio oženjen? Njegova prva supruga je glumica Talia Balsam, kojom se oženio 1989. godine. Razveli su se 1993.

Slikovni rezultat za Talia Balsam

8. Za razliku od mnogih kolega iz svijeta showizza, Clooneyja nimalo ne zabrinjava starenje. Štaviše, slavni glumac tvrdi kako se ponosi svojim sijedima poručivši kako nikad ne bi obojio kosu. Također ne odobrava estetske operacije i smatra kako to ljude više postara, nego što ih pomladi.

9. Svi ga se sjećamo po ulozi u hit seriji ‘Hitnoj službi’, no jeste li znali da se na početku karijere, pojavio, između ostalog, u seriji ‘Roseanne’?

Povezana slika

10. Iako je studirao na Univerzitetu Northern Kentucky i Univerzitetu Cincinnati, Clooney nikad nije diplomirao.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti