U kojim zemljama je ženama potrebna dozvola muža za posao

Piše: Redakcija

Ako ste žena i tražite posao, u čak 15 zemalja svijeta morati ćete imati pisanu potvrdu supruga koji vam daje dopuštenje da radite. Suprugova potvrda da smijete raditi potrebna vam je u Siriji, Kamerunu, Nigeriji, Mauritaniji, Gabonu, na Zapadnoj obali i u području Gaze, Demokratskoj Republici Kongo, Boliviji, Gvineji, Iranu, Kuvajtu, Jordanu, Sudanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pokazalo je istraživanje Svjetske banke.

Istraživanje je pokazalo još jedan zanimljiv podatak: 79 država ima neki oblik restrikcije vezan za poslove koje žene mogu raditi, a još je zanimljivije da u Rusiji postoji čak 456 zanimanja koja su ženama zabranjena. Između ostalih to su vodoinstalaterka, upravljačica poljoprivrednim strojevima, instalacija antenskih sastava i slično. U izvještaju se dodaje i to da su najopsežnije zabrane koje se tiču zaposlenja žena zabilježene u istočnoj Europi i centralnoj Aziji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti