Ovako su holivudske zvijezde izgledale na svom prvom izlasku na crveni tepih u Cannesu

Piše: Redakcija
Postoje filmski festivali i postoji Cannes. Gradić na francuskoj rivijeri ove godine je po 71. put otvorio vrata svima koji su neko u filmskoj industriji. Jedan od najprestižnijih svjetskih filmskih festivala san je mnogima koji se tek probijaju u tom svijetu. Kad dobiješ pozivnicu za Cannes, tek onda si na konju – jer što će ti blockbusteri ako se nisi pojavio na jugu Francuske i popio koktel s neovisnim filmašima koji psuju na francuskom, piše 100posto.hr.

A mi donosimo pregled prvih izlazaka deset holivudskih megazvijezda na crveni tepih filmskog festivala u Cannesu.

Angelina Jolie (2004.)

Getty Images

Glumica je došla je na premijeru animiranog filma “Shrek” 2004. godine. Angelina u njemu nije glumila, odnosno nije posuđivala glas, ali je došla podržati kolege i vjerovatno dogovoriti neki posao – obukla je i savršeno odjielo za poslovne sastanke koje je dovoljno glamurozno za crveni tepih. Kasnije se počela baviti režijom i produkcijom, a Cannes je savršeno mjesto za sklapanje poslova u filmu.

Salma Hayek (1998.)

Profimedia

Meksička glumica došla je u jednostavnoj crnoj haljini, pripijenoj uz tijelo i s raskošnom smaragdnom ogrlicom. Mlada Salma tek se probijala i te 1998. godine glumila je u tri manja filma, dok je godinu prije imala također tri uloge, a jedna od njih bila je u romantičnoj komediji “Fools Rush In”. Danas je jedna od najrespektabilnijih glumica i producentica u Hollywoodu.

Penelope Cruz (2000.)

Profimedia

Na premijeru filma “Sve o mojoj majci” došla je s redateljem Pedrom Almodóvarom i glumicom Marisom Paredes. Film je ostvario veliki međunarodni uspjeh i lansirao Penelope u Hollywood. S Almodóvarom je često sarađivala i često se s njime pojavljivala u Cannesu.

Matt Damon (2007.)

Reuters

Glumac je prvi put izašao na crveni tepih Cannesa s kolegama Bradom Pittom i Georgeom Clooneyjem. Promovirali su Oceanovih 13, treći dio uspješne franšize o uglednim lopovima.

Nicole Kidman (1992.)

Profimedia

S tadašnjim mužem Tomom Cruiseom Nicole je u Cannesu bila na predstavljanju filma “Daleki horizonti” Rona Howarda koji se prikazivao u službenoj konkurenciji festivala. Ne možemo zamisliti da danas izađe iz kuće s ovakvom kosom i u bijelom prsluku posutom biserjem. Vremena se mijenjaju.

Uma Thurman (2004.)

Getty Images

Drugi dio Kill Billa Uma je u Cannesu promovirala s redateljem Quentinom Tarantinom. Iako na fotografijama izgledaju prisno, nedavno smo saznali da stvari nisu bile tako dobre između njih jer je Uma skoro poginula na snimanju akcijskog hita te da je za sve krivila Tarantina i njegovog prijatelja Harveyja Weinsteina, koji ju je i seksualno zlostavljao.

Halle Berry (2006.)

Getty Images

Predivna Halle oduševila je sve svojom haljinom kad se pojavila u Cannesu. Došla je zbog prikazivanja filma “X-Men: Posljednja fronta”, u kojoj je još jednom igrala mutanticu Storm. Halle se kasnije pojavljivala u Cannesu u jednako atraktivnim modnim kombinacijama.

Cate Blanchett (1999.)

Reuters

Ove godine je predsjednica žirija, ali Cate Blanchett se prvi put u Cannesu pojavila 1999. godine kad je s Julianne Moore i Rupertom Everettom predstavljala film “Idealni suprug”. Glumica je tad bila na početku karijere, a gledajte je danas – odlučuje o dobitniku Zlatne palme.

Charlize Theron (2000.)

Profimedia

Prije nego što su oboje dobili Oscara, Charlize Theron i Joaquin Phoenix glumili su u “U ime pravde” kriminalističkoj drami Jamesa Graya. U filmu se pojavljuju Mark Wahlberg, Faye Dunaway i James Caan. Zlatnu palmu nisu osvojili, ali svima je karijera nakon tog filma krenula uzbrdo.

Johnny Depp (1995.)

Reuters

Kad je još bio zgodan i neiskvaren, ali opet svima omiljeni zločesti dečko, Johnny je došao u Cannes promovirati “Eda Wooda”. Primijetit ćemo da se njegov stil najmanje promijenio, a on je najviše ostario od svih na popisu. Bio nam je draži tada.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti