Jeste li se ikada zapitali zašto se muškarci i žene različitih osobina tako privlače?

Evo nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.

Partner vas inspirira baš zbog toga što je drukčiji od vas
Jedan od razloga zašto se suprotnosti privlače je divljenje prema partnerovim osobinama koje sami ne posjedujete. Parovi se osjećaju ispunjeno u društvu partnera kome se dive.

Prirodno ljudsko ponašanje
Eksperti tvrde da je privlačnost suprotnosti primjer prirodnog ljudskog ponašanja. Također navode da žene mogu privući muškarci s imunim sistemom skroz drukčijim od njihovog. To je vjerovatno razlog zašto dobre djevojke uglavnom privlače loši momci.

Uživaju biti drukčiji jedno od drugog
Suprotnosti se privlače jer ljudi vole biti drukčiji od svog partnera. Ako upoznate čovjeka koji ima ista zanimanja, osobnost i ponašanje kao vi, vaša veza poslije nekog vremena može postati dosadna.

Znatiželja o partneru
Vaša radoznalost će biti zagolicana ako upoznate muškarca sa zanimljivim osobinama na koje do tada niste naišli. Sigurno ćete ga željeti bolje upoznati. Naročito ako su te osobine čista suprotnost vašim.

Veza dobiva novu perspektivu
Kada se suprotnosti privlače, one formiraju različite kombinacije vještina, stavova i perspektiva. Možda vas privuče muškarac koji razmišlja uraditi nešto što vama nikada ne bi palo na pamet. Suprotnosti se privlače jer parovi vole raznovrsnost i novu perspektivu koju veza dobiva, baš zbog tih različitih osobina.

Dopunjuju jedno drugo
Niko na svijetu nije savršen. Međutim, dvoje ljudi, kao par, mogu formirati solidnu osnovu osobina koje im pomažu nadoknaditi međusobne nedostatke. Na primjer, ako ste introvertna osoba, vjerovatno će vas privući neko ko je slobodan i opušten kako bi i vama pomogao da se opustite i oslobodite.

Parovima je lakše više vremena provesti zajedno
Ako su strasti vašeg dečka drukčije od vaših, vjerojatno ćete imati o mnogo čemu razgovarati, a samim tim ćete i više vremena provoditi zajedno.