Šta to sprema Apple: Stiže najveći Iphone ikada

Piše: Redakcija

Iako su dosad najavljivali kako će Apple isporučiti mini iPhone X koji neće biti veći od modela iPhone SE, u Olixaru sad tvrde kako su im novi izvori potvrdili nešto posve drukčije

Iz Olixara, proizvođača futrola za smartfone čija su se predviđanja o novim modelima dosad često pokazivala tačnima, u javnost su izašli s novim nagovještajima kako bi novi iPhone mogao izgledati.

Iako su dosad najavljivali kako će Apple isporučiti mini iPhone X koji neće biti veći od modela iPhone SE (što su čak potkrijepili i skicama), u Olivaru sad tvrde kako su im novi izvori potvrdili nešto posve drukčije: Appleovi novi smartfoni bit će najveći dosad.

U to su toliko uvjereni da su počeli proizvoditi novu liniju dodatne opreme za njih. Dakle, ništa od iPhonea sa zaslonom dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara). Umjesto toga, iPhone X bit će popraćens s jeftinijim parom modela, zaslona dijagonale 6,1 i 6,5 inča (15,4 i 16,5 cm).

Iz Olixara su tokom zadnje dvije godine procurile tačne informacije o dizajnu iPhonea X, Samsungovog Galaxyja S9, Galaxy Notea 8, Notea 7 i iPhonea 7.

Zanimljivo, ovog puta nisu procurile nikakve informacije o stražnjem dijelu novih iPhonea. Očekuje se kako će ih u Appleu prekriti staklenom plohom kako bi omogućili bežično i brzo punjenje. Ali, moguće je kako će se naći mjesta i za trostruku kameru.

Jeftiniji modeli mogli bi imati samo jednu kameru i ostati bez tehnologije 3D Touch, piše Forbes, prenosi tportal.

Pročitajte još