Kako izgleda jutarnja rutina Anne Wintour?

Piše: Redakcija

Anna WIntour, Editor-in-Chief of American Vogue and Artistic director of Conde’ Nast, speaks to the Oxford Union,Oxford,UK

Tokom njene karijere modne urednice koja traje već 31 godinu, Anna je u potpunosti redefinirala američki Vogue te postala jedna od ključnih dama modne industrije.

U tom periodu promijenila je koncept nastanka i predstavljanja magazina te podržala bezbroj mladih dizajnera, modela i fotografa u čiji je rad vjerovala. Kratki bob, Chanel odijelo i sunčane naočale (uz nude Manolo sandale), postale su zaštitni znak urednice koja je zahvaljujući svojoj strogoj ličnosti u modnim krugovima postala poznata i kao jedna od zahtjevnijih šefica.

Kroz dokumentarac The September Issue koji govori o nastanku najvažnijeg izdanja magazina Vogue u godini, onog septembara, mogli samo zaviriti u jedan njen radni dan te vidjeti da je Anna uistinu uključena u svaki detalj nastanka magazina. Ali i kako izgleda njena rutina te šta ju drži motiviranom, produktivnom i kreativnom kroz dan.

Naime, Anna se budi već u 5:45h, doručkuje te u 7 sati ide na tenis. Na terenu prosječno provede sat i po vremena, nakon čega slijedi ‘coffee to go’, najčešće kupljena u Starbucksu, frizura (jer ona je ipak njen zaštitni znak) te dolazak u ured. Za vrijeme friziranja te vožnje odgovara emailove, a nakon što stigne u ured, kreće s obavljanje to do liste za taj dan. Rutina je to koja uključuje rano buđenje, zdrav doručak, vježbu, opuštanje uz beauty tretman, kao i omiljenu dozu kofeina. Biste li je vi mogli kopirati u vašu svakodnevnicu?

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti