Znate li koje su sve blagodati morske vode?

Piše: Redakcija

 

Znate li koje su sve blagodati morske vode?

More nije samo ljetni trend i bućkanje u plićaku kako bismo se osvježili. Ono je mnogo, mnogo više od toga. Nekima more obilježava život i ne mogu niti zamisliti živjeti negdje gdje ono ne postoji. Morska voda, sukladno tome, sadržava brojne blagodati kojima obogaćuje ljudski život na razne načine. Za neke još sigurno uopće niste niti čuli, ali zato donosimo super zanimljive činjenice o morskoj vodi.

Po sastavu je morska voda obična, čista voda od 96,5 % uz dodatak otopljenih soli i drugih organskih tvari koje čine ostatak od 3,5 %. Uz soli, morska voda sadrži i mnoge druge tvari poput magnezija, kalcija, natrija, silicija, te razne vitamine i aminokiseline.
Morska voda utječe i poboljšava mnoge procese u čovjekovu tijelu.

KOŽA
Potiče obnovu stanica i čisti kožu. Također djeluje protuupalno, pomaže u borbi s celulitom i ima antiaging djelovanje. Također, boravak u vodi potiče nas na aktivnosti kao što su plivanje, ronjenje ili učestvovanje u aerobiku u vodi što pomaže u oblikovanju tijela.

STIMULIRA METABOLIZAM
Dobro utječe na organe kao što su bubrezi i jetra čija je glavna funkcija izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Ubrzava cjelokupni rad metabolizma i pomaže u izbacivanju viška tekućine iz tijela.

UTJECAJ NA DIŠNE PUTEVE
Inhaliranje slanom vodom utječe na poboljšanje rada dišnih puteva, pročišćava sinuse i pomaže u borbi protiv bakterija i nakupljanja sluzi. Morski zrak zbog svojih negativnih iona pomaže ljudima koji pate od astme ili raznih alergija.

SUZBIJANJE STRESA
Kao što smo već spomenuli, morska voda sadrži dosta magnezija koji pomaže u oslobađanju od stresa. Plava boja mora djeluje jako pozitivno, smirujuće i opuštajuće, a sami boravak uz more dokazano popravlja raspoloženje.

OPUŠTANJE I UBLAŽAVANJE BOLOVA
More ublažava bolove u tijelu, posebno bolne mišiće jer potiče opuštanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti