U bračnim svađama mnogo više pate muškarci

Piše: Redakcija

Svađe s partnerom mogu imati emotivne i fizičke posljedice na muža i ženu. Ali pokazalo se da kad je u pitanju zdravlje, posljedice svađanja su puno gore kod muškaraca, nego kod žena. 

Istraživanje provedeno u SAD-u, koje je trajalo punih 16 godina, je pokazalo da u brakovima u kojima ima više konflikta, muževi imaju više zdravstvenih problema i češće pate od glavobolja, nesanice i općenito su lošijeg zdravstvenog stanja, piše Daily Mail.

– Osjećaj pripadanja, povjerenje i razumijevanje među partnerima su iznimno bitni u svakoj vezi. Kad se ljudi svađaju, a muž i žena su jedan prema drugome neprijateljski naklonjeni, to izaziva razne nelagode, između ostalih i zdravstvene. Istraživanja koja su provođena paralelno s našim su pokazala da svađe uzrokuju mnogo stresa i uništavaju imunitet kod ljudi te imaju negativan utjecaj na kardiovaskularni sustav – objasnila je voditeljica istraživanja Rosie Shrout sa Univerziteta u Nevadi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti