Kako napraviti savršen pomfrit?

Piše: Redakcija

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio “kao u restoranu”, treba ga prije prženja oko 10 minuta držati u zdjeli punoj ledeno hladne vode. Zatim isječeni krompir dobro osušiti kuhinjskom krpom, da ne bi vrelo ulje zbog toga prskalo unaokolo, kada se u tavu ubaci krompir.

Isprženi pomfrit dobro procijediti od ulja i dobro posoliti neposredno pred serviranje, da bi ostao što duže hrskav i da ne povuče vlagu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti