Mali signali su SOS za ljubav: Ovo govori da mu se mnogo sviđate

Piše: Redakcija

Muškarci često imaju problema s izražavanjem svojih pravih osjećaja, ali moguće ih je iščitati iz načina na koji se ponašaju.

No znakovi kojima odaju da mu se sviđate često mogu biti zbunjujući i teško ih je prepoznati. Stoga vam u nastavku donosimo one najmanje očite načine na koje momci pokazuju da im je stalo do vas kako biste ih ubuduće znale na vrijeme prepoznati:

U vašoj prisutnosti se uozbilji i utiša

U društvu je inače poznat kao zabavni tip koji se nikada ne “gasi”, no kada ste vi u blizini on postane bubica? Ovo je zapravo poprilično očit znak da mu je stalo do vas i vašeg mišljenje te se ne želi pred vama ni na koji način osramotiti pa radije šuti.

Poštuje vaša pravila

Dogovorili ste se čuti za tri dana i on je čekao i nazvao vas tačno u dogovoreno vrijeme te vam prije toga nije poslao ni poruku? Vjerovale ili ne, to je jedan od znakova kojima odaje da mu se zaista puno sviđate jer ne želi prekršiti nikakvo “pravilo” te vas tako uvrijediti ili otjerati od sebe, pa će radije strpljivo čekati da vam se javi te čak izbjegavati mjesta na kojima bi vas mogao sresti kako vam se ne bi učinio prenapadan.

Vrijeđa vas

Izreka “ko se tuče taj se voli” nije besmislena.  Momci se toga često drže i kada odrastu te vam se pokušavaju približiti tako da vas vrijeđaju ili zadirkuju jer ne znaju kako da vam drugačije daju do znanja da im se sviđate. Znamo da je to nezrelo, no i ovo je definitivno jedan od znakova na koje biste trebale obratiti pažnju.

Hvalisav je

Ironično, jedan od najčešćih znakova da se sviđate nekom frajeru jest kada se pred vama ponaša kao da najviše na svijetu voli samog sebe. Također jako djetinjasto, ali i poprilično očito.

Izbjegava tjelesni kontakt

Ako vas baš nikada ne dodiruje ili grli, a s drugim prijateljima to često radi, moguće je da s vama izbjegava tjelesni kontakt jer prema vama osjeća nešto više od prijateljstva, pa mu takve stvari izazivaju nelagodu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti