One donose novac u kuću: Forbes objavio listu najplaćenijih glumica

Piše: Redakcija

Angelina Jolie više nije najplaćenija glumica na svijetu, njeno mjesto zauzela je Scarlett Johansson, gurnuvši Jolie na drugo mjesto.

Scarlett je u filmovima o superjunacima zaradila i super plaću od 40 miliona dolara. Ovo je prvi put da se pojavila na Forbesovoj listi najplaćenijih, a broj na njenom bankovnom računu porastao je otkako se 2015. godine pojavila u ulozi Crne udovice u franšizi “Osvetnici”. Uz to, najavljeno je snimanje samostalnog filma “Crna udovica” za koji će Scarlett dobiti plaću od 25 miliona dolara, što je najveći iznos isplaćen nekoj glumici za jedan film.

https://www.instagram.com/p/Bmf1hDTAwAO/?taken-by=scarlettjohannsonn

Angelina Jolie ove je godine zaradila 28 miliona dolara, a slijede je Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence i Reese Witherspoon. Uloge u filmovima nisu jedini izvor prihoda glumica,  mnoge od njih zarađuju na promoviranju određenih brendova. Jennifer Aniston tako sarađuje s brendovima Aveeno i Smartwater, a Gal Gadot ambasadorica je mobitela Huawei. Evo ko je sve ušao u top deset najplaćenijih:

 

  1. Scarlett Johansson – 40,5 miliona dolara
  2. Angelina Jolie – 28 miliona dolara
  3. Jennifer Aniston – 19,5 miliona dolara
  4. Jennifer Lawrence – 18 miliona dolara
  5. Reese Witherspoon – 16,5 miliona dolara
  6. Mila Kunis – 16 miliona dolara
  7. Julia Roberts – 13 miliona dolara
  8. Cate Blanchett – 12,5 miliona dolara
  9. Melissa McCarthy – 12 miliona dolara
  10. Gal Gadot – 10 miliona dolara

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti