Ove slavne ličnosti su izgubile voljene na najbrutalniji način: Njoj je majka ubila oca, a ona ovako ostala bez brata

Piše: L. K. P.

Uprkos slavi i uspjehu, život mnogih poznatih ličnosti nije bio med i mlijeko, a neki su izgubili članove svoje porodice na nasilan način.

Ubistvo voljene osobe može ostaviti pojedince sa dubokom emocionalnom i psihološkom traumom, pa čak i promjeniti način na koji gledaju na svijet. Možda će vas iznenaditi kada još jednom čujete da poznate ličnosti nisu izuzetak. Od nasilja oružjem do zlostavljanja u porodici, ove poznate ličnosti su iskusile nezamisliv bol gubitka voljene osobe zbog besmislenog čina agresije.

Charliz Theron je glumica nagrađena Oskarom koja je rođena i odrasla u Južnoj Africi. Iako se čini da joj sada sve ide, život nije uvijek bio tako lak za njeno odrastanje. Nažalost, veliki dio njenog djetinjstva i majčinog života prošao je u terorisanju od strane njenog oca alkoholičara, Charlesa Therona.

Godine 1991., kada je Charliz imala 15 godina, njen otac je kao i obično došao kući pijan, samo što je ovoga puta prijetio da će ubiti Charliz i njenu majku. Vrlo brzo su shvatili da je to više od prijetnje kada je ispalio dva hica, na sreću promašivši obje. Odlučna da zaštiti svoje dijete, Charlizina majka je donijela još jedan pištolj i uzvratila vatru, ubivši svog muža. Konačno, bili su bezbjedni.

Iako je njena majka znala da je to bilo ispravno, ona je ipak ubila čovjeka i plašila se da će za njen postupak biti teških posljedica. Srećom, kada su južnoafričke vlasti istražile pucnjavu, otkrile su istinu o kućnom životu porodice Theron.

Njihova istraga je otkrila da su bili u situaciji ili njihov život ili njegov, te su proglasili Charlsovo ubistvo opravdanom upotrebom samoodbrane. Protiv majke nikada nije podignuta optužnica.

Michael Jordan, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, tragično je izgubio svog oca Jamesa Jordana nasilnim zločinom. 1993. James Jordan je nestao na putovanju u Sjevernu Karolinu. Poslije sedmica potrage i istrage, njegov crveni Leksus je otkriven u blizini Fajetvila u Sjevernoj Karolini.

Samo 60 milja dalje njegovo tijelo u raspadanju pronađeno je sakriveno u močvarnom području. Smrt njegovog oca imala je dubok uticaj na Jordana, i objavljeno je da je tokom sljedeće sezone napravio pauzu od košarke kako bi tugovao i nosio se sa gubitkom. Kada se Michael oporavio od gubitka, nastavio je da briljira na terenu i čak je osvojio nekoliko NBA šampionata sa Čikago Bulsima. Međutim, tokom njegove karijere formirane su brojne teorije zavjere o smrti njegovog oca.

Kako se ispostavilo, James je stao da odspava i dva tinejdžera su ugledala prozor mogućnosti. Nakon što su pokušali da mu ukradu automobil, Danijel Grin i Lari Demeri su na kraju pucali i ubili Jamesa.

Međutim, ovo je samo jedna od mnogih teorija.

Jennifer Hudson je poznata po njenoj uspješnoj karijeri u pjevanju i glumi. Međutim, dok je njen uspjeh česta tema razgovora, njena tragedija iz 2008. nije. Dok je bila na vrhuncu koji je uslijedio nakon objavljivanja njenog debi albuma, Jennifer je primila vijest da su njeni majka i brat ubijeni u svom domu u Čikagu.

Štaviše, njen sedmogodišnji nećak je nestao i pretpostavlja se da je kidnapovan. Nažalost, vlasti su pronašle njegovo malo beživotno tijelo samo tri dana kasnije. Ova besmislena ubistva počinio je Vilijam Balfur, otuđeni muž njene sestre.

Sofia Vergara jedna je od najplaćenijih televizijskih glumica. Iako mnogi ljudi to već znaju, malo njih zna da ona zapravo ima bogato porijeklo. Dok je odrastala u Kolumbiji, porodica Vergara je bila izuzetno poznata, a članovi njihovih porodica često su čak bili i meta.

Jednog dana, Sofijin stariji brat, Rafael, napravio je grešku što je napustio kuću bez svojih tjelohranitelja. Ovo je bila savršena prilika za kidnapere i nisu je pustili uzaludno. Dok je pokušavao da ga otme, Rafael se borio i na kraju je upucan i ubijen u tom procesu. Ubrzo nakon ove tragedije Sofija i njena porodica su odlučili da emigriraju u Sjedinjene Države.

Gubitak njenog brata bio je ne samo razarajući, već i pritisak koji je njenoj porodici bio potreban da napusti zemlju. Iako bi Kolumbija uvijek bila njihov dom, više nije bilo bezbjedno za njihove voljene.

Pročitajte još