Neodoljiv i u šestoj deceniji: Ovu namirnicu je Željko Joksimović potpuno izbacio

Piše: I. H.

 

Iako je krajem aprila napunio 52 godine, Željko Joksimović i dalje važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca sa domaće javne scene, i to zahvaljujući njegovom izgledu, u koji priznaje, ulaže mnogo truda.

 

Osim redovne fizičke aktivnosti, koja najčešće podrazumeva biciklizam i plivanje, zdrava ishrana Željka Joksimovića zaslužna je za njegov savršen izgled i dobro zdravlje.

 

Joksimović već godinama ima istu kilažu, a otkrio je da je do nje došao uz pomoć izbalansirane ishrane i fizičke aktivnosti.

Pjevač je otkrio koje su to njegove svakodnevne navike o ishrani, a koje mu pomažu da održi dobru liniju i energiju.

 

– Dan započinjem punomasnim tostom, kombiniranim sa različitim sastojcima, avokadom, ​​sirom, dimljenim lososom, jajima i drugim. Poslije doručka, gotov sam sa ugljikohidratima za taj dan.

–  Jedem samo bjelančevine i povrće, a izbacio sam potpuno šećer iz ishrane – izjavio je Željko za “Health Fitness Revolution” magazin.

 

Joksimović priznaje da su mu slatkiši i najveći neprijatelj kada je kilaža u pitanju, pa je donio odluku da ih u potpunosti izbaci iz ishrane.

 

– Naravno, jedem nešto slatko jednom u nekoliko mjeseci ili tako nešto, ali to se ne događa svake godine. Što se tiče ostalih prehrambenih navika, jedem svakih pet sati i trudim se da izbjegnem zakiseljavanje po svaku cijenu, jer se pokazalo da je to najveći problem za moje tijelo – navodi poznati pjevač.

Osim na ishranu, Željko se posvetio i svom tijelu, pa je vježbanje postalo sastavni dio njegovog života.

 

 

– Vježbam redovno i kombiniram različite vrste vježbi. Na primjer, volim biciklizam, vozim oko deset kilometara dnevno, često vozim i više od toga kroz Beograd.

 

– Osim biciklizma, plivam najmanje tri puta sedmično, a u teretanu idem svaka dva dana – rekao je Željko.

 

– Imam prijatelje koji su fitness-treneri i vježbamo zajedno, što mi omogućava da sprovodim najbolje programe za tijelo i za posao koji obavljam.

 

 

 

izvor: gloria

Pročitajte još