574
Redovna čitateljka magazina "Azra" Mirsada Begović iz Sarajeva, predsjednica Udruženja za podršku djeci i omladini s teškoćama u razvoju "Osmijeh nade", s nama je podijelila recept za mesnu tortu. U šali kaže kako je za ovo jelo potrebno dobro poznavati svog mesara koji će vam izabrati najbolje meso. Ovaj obrok je namijenjen za šest ili osam osoba, i odličan će biti za one domaćice koje često na ručku okupljaju brojnu rodbinu ili prijatelje. Sastojci: 600grama teleće šnicle 600grama junećeg mesa 600grama pilećeg mesa 200grama suhog mesa 10 jaja 200 grama pavlake 200grama trapista sira Mješavina začina Priprema: 1. Meso dobro izlupati, potom pobiberiti i posoliti. 2. U dublji pleh za pečenje poredati prvo juneće šnicle, premazati ih pavlakom i posuti sa 100 grama sjeckanog suhog mesa i 100 grama trapista. Preko toga ulupati pet jaja. (Ne mutiti jaja!) 3. Poredati šnicle od pilećeg mesa, premazati pavlakom, posuti sjeckanim suhim mesom i trapistom i ulupati ostalih pet jaja. Zatim pokriti telećim šniclama. 4. Prekriti je aluminijskom folijom i peći je 1sat i 30 minuta na 250 stepeni celzijusa. Obrok za 6-8 osoba Vrijeme pripreme: 1h i 30 min